Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Κυριάκου

Την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου μετά τις 8 μ.μ, εγκαινιάζεται στον Τεχνοχώρο (Μητροπόλεως 25, Ιωάννινα) η έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Κυριάκου με τίτλο «Μορφές στη Φύση».

Ο Χαλκιδιώτης ζωγράφος Νικόλας Κυριάκου παρουσιάζει στον Τεχνοχώρο τα πιο πρόσφατα έργα του φτιαγμένα με ακρυλικά, λάδια και μικτές τεχνικές. Το περιεχόμενο των έργων του αντλείται από το φυσικό του περιβάλλον μέσω των βιωμάτων της μνήμης του που είναι αφορμή για να φτάσει στο θέμα του, τον σύγχρονο άνθρωπο και τη θέση του μέσα στη φύση.

Η αφαιρετική ζωγραφική του είναι ένα ιδιόμορφο κράμα γεωμετρικών δομικών στοιχείων και μορφικών εξπρεσιονιστικών τάσεων όπου η λογική αγκαλιάζει το συναίσθημα για να μορφοποιηθούν σ’ ένα καθαρά εικαστικό σύνολο το οποίο οδηγεί τον ανοικτό θεατή σε πολυεπίπεδες ερμηνείες, τον συγκινούν και τον υποβάλλουν να προχωρήσει παραπέρα, στο γνωστό-άγνωστο.

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής όπου ζει και έχει το εργαστήριό του μέχρι σήμερα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Ρώμης. Δίδαξε τα εικαστικά σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης σε συλλόγους και ιδιωτικές σχολές.
Παράλληλα πραγματοποίησε 27 ατομικές και 93 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Έργα του βρίσκονται σε πινακοθήκες μουσείων, δημόσιων και ιδιωτικών συλλόγων (Αβέρωφ Τοσίτσα-Μέτσοβο, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Θεσσαλονίκη, Αλέκος Κοντόπουλος-Λαμία, Βαφοπούλειο-Θεσσαλονίκη, Δημοτική Πινακοθήκη-Θεσσαλονίκη, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών-Θεσσαλονίκη, Μουσείο της πόλης των Σκοπίων-Fyrom και αλλού).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.