«Μπαμπά χορεύεις;» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μία παράσταση γύρω από τη φιγούρα του πατέρα σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση

Μπαμπά χορεύεις; Ο Ακύλλας Καραζήσης, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Θάνος Τοκάκης, ο Θανάσης Zερίτης και Kωνσταντίνος Πλεμμένος, συναντιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και από την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο μεγάλο Φουαγιέ του πρώτου ορόφου επιχειρούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το τι σημαίνει Πατέρας.

Μπαμπά χορεύεις; Είναι ο τίτλος της παράστασης η οποία θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και δραματουργική επιμέλεια Ακύλλα Καραζήση, Μάρθας Φριντζήλα και των συνεργατών τους.

Τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι Μάρθα Φριντζήλα, Θάνος Τοκάκης, Θανάσης Zερίτης και Kωνσταντίνος Πλεμμένος.

Ο Ακύλλας Καραζήσης μιλάει στην Αργυρώ Μποζώνη

Τι είναι εντέλει η παράσταση Μπαμπά χορεύεις; «Μια περιπέτεια για τέσσερεις ηθοποιούς και το κοινό μέσα σε μια θάλασσα μουσικών, κειμένων, εικόνων. Μια παράσταση για γέλια και για κλάματα. Κι όπως πάντα, κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι καθαρά συμπτωματική» λέει ο Ακύλλας Καραζήσης.

Ποια είναι τα υλικά με τα οποία φτιάχτηκε; Αποσπάσματα από σενάρια ταινιών με τον Τζέημς Ντην όπως το «Επαναστάτης χωρίς αιτία» και το «Ανατολικά της Εδέμ» αλλά και τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Παζολίνι, στιγμιότυπα από τον «Στρίγγλο που έγινε αρνάκι» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ταινίες του Κασσαβέτη, τραγούδια του Καζαντζίδη για τον πστέρα δίπλα στον εμβληματικό για την σχέση πάτερα -γιου «Erlkoenig» του Γκαίτε μελοποιημένο από τον Σούμπερτ είναι λίγα μόνο από τα υλικά που συνθέτουν, τη παράσταση Μπαμπά χορεύεις;

Κι ακόμη… Το φάντασμα του πατέρα του Άμλετ συνυπάρχει με κείμενα του Φρόυντ, βιντεοταινίες του 80 καθώς και Πρίσλει με τον Κατ Στήβενς και τον Σίλερ. Κομμάτια κι αποσπάσματα που γεννιούνται από μια απόπειρα περιγραφής μιας τόσο αυτονόητης, τόσο περιπλοκής, τόσο μοιραίας για την ζωή όλων μας λέξης: Πατέρας.

Μπαμπά χορεύεις; Ο Ακύλλας Καραζήσης σημειώνει:
Ο Πατέρας, είναι μια παράσταση για ένα τεράστιο θέμα. Κι όπως όλα τα μεγάλα ζητήματα αντιμετωπίζεται μόνον δια της αποφατικής οδού. Στην περίπτωση μας ο πατέρας λείπει. Σε ταξίδι, στην δουλειά, στον πόλεμο, στην αιχμαλωσία, βγήκε για τσιγάρα και δεν γύρισε, η απλώς πέθανε. Ελπίζοντας πως θα ρθει, περιμένοντας τον οι τρεις γιοι και η Mama τον περιγράφουν, τον αναλύουν, του τραγουδούν, τον αφηγούνται, τον βρίζουν, του ετοιμάζουν Φιέστα, και τέλος τον δικάζουν.

Υλικό προσφέρει άφθονο η θρησκεία, η μυθολογία, η λογοτεχνία, η ποίηση, η ψυχανάλυση, το σινεμά και βεβαία η μουσική.

Συντελεστές

Δραματουργική Επεξεργασία: Ακύλλας Καραζήσης, Μάρθα Φριντζήλα και η ομάδα 

Σκηνικά – κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Ιωάννου, Σίλια Κόη

Παίζουν: Μάρθα Φριντζήλα, Θάνος Τοκάκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Θανάσης Ζερίτης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.