Νoises of Parallel Dissaster: Ένα πειραματικό έργο των Blaqk και NoData

Μία έκθεση βασισμένη στο θέμα του θορύβου της πόλης και του τρόπου διαφυγής από την πραγματικότητα

Η Stoa 42 παρουσιάζει την έκθεση «Νoises of Parallel Dissaster», ένα πειραματικό έργο των Blaqk και NoData.

Βασισμένο στο θέμα του θορύβου της πόλης και του τρόπου διαφυγής από την πραγματικότητα μέσω παράλληλων απόψεων για τη ζωή, το έργο διερευνά τις λειτουργίες της μνήμης και το πώς η πόλη, το αστικό περιβάλλον και η σύγχρονη ζωή μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη και το μυαλό μας, μεταμορφώνοντας συχνά τις μνήμες και αλλάζοντας την ιδέα που έχουμε για το παρελθόν μας. Τα ίχνη της μνήμης αναμειγνύονται με τις τωρινές εμπειρίες και τη φαντασία, οδηγώντας μας συχνά σε μία στρεβλή εικόνα και ανάμνηση του παρελθόντος μας.

Η συνεργασία των Blaqk και NoData αποτελεί ένα πειραματικό έργο σε εξέλιξη ανάμεσα στη φόρμα και την εικόνα, την υφή και την σκηνογραφία. Οι Simek και Greg (Blaqk) μαζί με τον Μάρκο Ζουριδάκη (NoData) συνεργάζονται εξασκώντας το γραφιστικό σχέδιο και τις εικαστικές τέχνες για σχεδόν δύο χρόνια. Στη δουλειά τους αναμειγνύουν διαφορετικές γλώσσες και μέσα: η καλλιγραφία, το αφηρημένο σχέδιο και η γεωμετρία των Blaqk, ενώνονται με τη φωτογραφία και το κολάζ του NoData. Μαζί εκφράζονται ως συνυπάρχουσες διττότητες, με απρόσμενες αντιπαραθέσεις: παρελθόν και παρόν, πραγματικότητα και φαντασία, μαύρο και άσπρο, αληθινό και ψεύτικο, η προσωπική χειρονομία και η συλλογική πρακτική.

Για την έκθεση στη Stoa42 δημιουργούν ένα τεράστιο αστικό κολάζ, συνδέοντάς το με την ιστορία του χώρου, ένα μαγαζί με φωτογραφικά είδη. Το παρελθόν του χώρου βρίσκει μία έκφραση αναγέννησης μέσω της σύγχρονης νοσταλγίας των τριών νέων καλλιτεχνών.

Η Stoa 42 είναι ένας χώρος με στόχο την υποστήριξη νέων καλλιτεχνών. Στα όρια ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, καλεί κάθε φορά έναν καλλιτέχνη ή μια ομάδα καλλιτεχνών να παρουσιάσουν ένα έργο. Μια μικρή ατομική έκθεση προσβάσιμη σε όλους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.