Ξαφνικά “μετά” το καλοκαίρι

«Ξαφνικά "μετά" το καλοκαίρι» στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Τέννεσυ Ουίλιαμς «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι»

How did saint Sebastian die? Αυτό το ερώτημα από το ποιήμα του Τένεσσυ Ουίλιαμς που έγραψε για το «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» και στοιχειώνει δύο γυναίκες: την μητέρα του Σεμπάστιαν, την Βιολέτα Βέναμπλ και την ξαδέρφη του Κάθρην.

Η κάθε μία έχει να πει την δικιά της ιστορία για τον (Σεμπάσταν) τον ήρωα του έργου που ποτέ δεν θα εμφανιστεί στην σκηνή για να μάθουμε την αλήθεια.

Οι εμμονές των δύο γυναικών για το πρόσωπο αυτό, τα μυστικά του, την ζωή του και τον θάνατο του, θα τις φέρει αντιμέτωπες την μία απέναντι στην άλλη.

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Τέννεσυ Ουίλιαμς «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι». Οι δύο γυναίκες μετά τον θάνατο του Σεμπάστιαν και μετά από το περσινό καλοκαίρι θα βρεθούν τρόφιμοι στο ψυχιατρείο. Καταλυτικό πρόσωπο εκεί ένας (άνδρας), θα τις τοποθετήσει μέσα σε ένα (σιδερένιο κλουβί) και οι δύο γυναίκες σαν άγρια θηρία θα παλέψουν, θα αναμετρηθούν με τον ίδιο τους τον εαυτό, θα δώσουν έναν αγώνα ισχύος και επιβίωσης που θα οδηγήσει στην λύτρωση ή στο μόνιμο τέλμα τους.

Η παράσταση μέσα από την έρευνα επικεντρώνεται τόσο στο ψυχολογικό πλαίσιο των ηρώων, σε αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, στην ποιητικότητα του λόγου, την πάλη των τάξεων και την ομοφοβική στάση της εποχής. Στοιχεία που απασχολούν το σήμερα και την κατανόηση ενός σπουδαίου έργου.

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ονειρόδραμα
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Μουσική: Ονειρόδραμα
Φωτογραφίες – Αφίσα: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Παίζουν: Πέννυ Καλαφατάκη – Χριστίνα Μουδάτσου – Βασίλης Παπαλαζάρου
Επικοινωνία: Καλαφατάκη Πέννυ – Βασίλης Παπαλαζάρου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.