Οι Νύχτες Πρεμιέρας «συμπλέουν» με το Animasyros στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project και μία ταινία κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους, με αλληγορικό χαρακτήρα

Οι κινηματογραφικές φιλίες συνεχίζονται με τη συνεργασία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου Animasyros στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο πλαίσιο της συνέργειας των δύο Φεστιβάλ, οι λάτρεις του animation και των ψηφιακών τεχνών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project, που συνιστά το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και μία μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους, με αλληγορικό χαρακτήρα.

"Ηaircut" της Virginia Mori
“Ηaircut” της Virginia Mori

BLU:

Την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30, παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση το «ΒLU», ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό εγχείρημα, που συστήνει συνήθειες και ιδέες Ιταλών και Ελλήνων δημιουργών μέσα από το πρίσμα του animation και των ψηφιακών τεχνών. Η δράση αυτή, δημιουργεί έναν πρωτότυπο πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, με αφετηρία το σχέδιο, το illustration και την κινούμενη εικόνα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και την ψηφιακή δημιουργία.

Το εγχείρημα περιλαμβάνει έντεκα μικρού μήκους ταινίες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σχετικό masterclass, περισσότερες πληροφορίες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Οι ταινίες που περιλαμβάνονται στο «BLU» είναι:

– Beauty (09:50), του Rino Stefano Tagliafierro
– Merletti e Borotalco (07:52), των Riccardo Di Mario, Anna Peronetto, Sara Tarquini, Lilia Miceli
– Il pasticcere (06:35), του Adolfo di Molfetta
– Οffice Kingdom (06:54), των Salvatore Centoducati, Eleonora Bertolucci, Giulio De Toma, Ruben Pirito
– Il signor Rossi compera l’automobile (10:25), του Bruno Bozzetto
– Haircut (08:08), της Virginia Mori
– To Horio (The Village, 11:00), του Στέλιου Πολυχρονάκη
– Prosopon | A riot policeman encounters a demented old woman |(04:45), του Θωμά Θωμά
– CIEL (5:16), της Φαίδρας Δεριζιώτη
– Mediterranean (4:12), της Αντωνίας Διακομοπούλου
– My mother’s coat  (06:07), της Marie-Margaux Tsakiri-Scanatovits

Η ταινία Prosopon | A riot policeman encounters a demented old woman είχε παρουσιαστεί στην 21η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας το 2015.

Κοινή προβολή Νύχτες Πρεμιέρας & Animasyros

Θα πραγματοποιηθεί – και στα δύο Φεστιβάλ – κοινή προβολή της ευρηματικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «My Entire Highschool Sinking Into the Sea» (ΗΠΑ, 2016), σε σκηνοθεσία Ντας Σο.

Μετά από έναν ισχυρό σεισμό, ένα σχολείο ξεκολλάει από τη στεριά και αρχίζει να πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι Σούζαν Σάραντον, Λίνα Ντάναμ, Τζέισον Σουόρτσμαν, Τζον Κάμερον Μίτσελ, δανείζουν τις φωνές τους σε ένα ενήλικο καρτούν-αλληγορία για τη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία, ζωγραφισμένο με κηρομπογιές, μαρκαδόρους και ακουαρέλα.

Στο πλαίσιο της 23ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας η προβολή εντάσσεται στο πρόγραμμα των ειδικών προβολών. Στο 10o Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου, η ταινία θα προβληθεί στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μεγάλου Μήκους Animation του Φεστιβάλ, στη Σύρο!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.