Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ

Ο μονόλογος του συγγραφέα των αλλόκοτων ιστοριών μυστηρίου, Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Μετά την επιτυχημένη πορεία του στη Θεσσαλονίκη, ο μονόλογος του συγγραφέα των αλλόκοτων ιστοριών μυστηρίου, Έντγκαρ Άλλαν Πόε, ταξιδεύει για 3 παραστάσεις στην Αθήνα στο θέατρο Αλκμήνη.

Στους «Φόνους της Οδού Μόργκ» ο Πόε  έχοντας αντιληφθεί το αυξημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την εγκληματικότητα των αστικών κέντρων μετατρέπει το μέχρι τότε καθαρά δημοσιογραφικό χαρακτήρα που είχε η παρουσίαση των γεγονότων αυτών, σε σελίδες λογοτεχνίας. «Όταν κάνουμε ανασκόπηση της ιστορίας», έλεγε, «θα πρέπει να περνάμε σύντομα τις βιογραφίες των καλών και μεγάλων ανδρών και να μας ενδιαφέρουν πιο πολύ τα απομνημονεύματα των εγκληματιών που έχουν πεθάνει στη φυλακή».

Δυο γυναίκες βρίσκονται νεκρές, στο σπίτι της οδού Μοργκ. Η τοπική αστυνομία βρίσκεται σε σύγχυση και το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι ότι οι φόνοι έγιναν από κάποιον με μεγάλη μυϊκή δύναμη.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Νίκος Βουδούρης, σημειώνει «Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και δε βλέπει τους δικαστές ή οι δικαστές τύφλωσαν τη δικαιοσύνη και δεν τους βλέπει; – Αριστοτέλης

10 = 10
Στους Φόνους της Οδού Μόργκ  – Οδός Νεκροτομείου –  ( το πρώτο αστυνομικό αφήγημα στην ιστορία)  συμπορευόμαστε με τη μονομερή, απόλυτη και στοχευμένη υπεράσπιση από τον Αύγουστο Ντυπέν ενός αθώου. Αναλογιζόμενοι τις άδικες καταδίκες στην ιστορία του κόσμου, αντιλαμβανόμαστε πως η αναλυτική σκέψη στο ανώτερό της στάδιο, αχρηστεύει κάθε έννοια της ψυχανάλυσης. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει και ο Λακάν, βασιζόμενος σε κείμενα του ΄Εντγκαρ Άλλαν Πόε.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία : Νίκος Βουδούρης
Εικαστική Επιμέλεια: Μπάμπης Ματεντζίδης
Συμπληρωματικά κείμενα: Δημήτρης Κολοβός
Ψηφιακή επεξεργασία: Γρηγόρης Τίλδης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολοβός, Νικολαΐς Μπιμπλή
Ερμηνεύει: Γρηγόρης Τίλδης
Φωτογραφίες: Elise Ntoremi
Σχεδιασμός Εντύπων: Δημήτριος Χώνος
Σκίτσα: Τηλέμαχος Κοσμέτσας
Εκτύπωση Εντύπων: Graphica

Στην ηχογράφηση ακούγονται οι φωνές:
Γρηγόρης Τίλδης
Δημήτρης Κολοβός

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.