Ο Μόλυβος ταξιδεύει στην Αθήνα

Ντοκιμαντέρ, μουσική και παιδικές δραστηριότητες

Με τις αποσκευές του γεμάτες το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει στην Αθήνα. Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος η επίσημη προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» που γυρίστηκε το καλοκαίρι κατά την διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ. Η ταινία ακολουθεί τα βήματα των καλλιτεχνών, διοργανωτών και εθελοντών του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Στον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου, το ελληνικό καλοκαίρι συνυπάρχει αρμονικά με την κλασική μουσική και κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσμο, προσφέρουν στους ακροατές αξέχαστες στιγμές. Μέσα από την μουσική ο τόπος, το κοινό και οι καλλιτέχνες βιώνουν την προσωπική τους μεταμόρφωση.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου το μόνιμο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τις διεθνώς καταξιωμένες Ελληνογερμανίδες πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν, καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ, για το παιδικό εργαστήρι «Μουσικό Κλειδί» και την συναυλία που θα δώσουν ερμηνεύοντας την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Ίγκορ Στραβίνσκυ για πιάνο για 4 χέρια. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου έκανε πρεμιέρα με ιδιαίτερη επιτυχία το καλοκαίρι που μας πέρασε, μέσα σε αντίξοες συνθήκες για τη χώρα μας και ειδικότερα για το νησί της Λέσβου, και κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις του με σπουδαίους ερμηνευτές από όλο τον κόσμο. Tο 2016 συνεχίζει τις δραστηριότητες του αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει τους ανθρώπους πέρα από σύνορα, εθνικότητες και θρησκείες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.