Η ποίηση καταγράφει την ελληνική κρίση

Μία νέα ποιητική ανθολογία για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα

Η νέα ποιητική ανθολογία “Futures: Poetry of the Greek Crisis” ήρθε να δώσει απαντήσεις στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή που κλονίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να καταγράψει τον παλμό της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα.

Μετά τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Οξφόρδη στις 12 Νοεμβρίου και στο Free World Centre  στις 13 Νοεμβρίου 2015, η έκδοση “Futures: Poetry of the Greek Crisis” θα παρουσιαστεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Θοδωρής Χιώτης και ο επιστημονικός σύμβουλος του Αρχείου Καβάφη και αναπληρωτής καθηγητής νεοελληνικής λογοτεχνίας, πολιτισμικών σπουδών και σπουδών φύλου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και fellow του Κολεγίου St. Cross, Δημήτρης Παπανικολάου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός, Τίνα Μανδηλαρά. Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν με απαγγελίες των ανθολογημένων ποιημάτων γνωστοί Έλληνες ποιητές.

Η έκδοση κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου του 2015 στην Αγγλία από τον εκδοτικό οίκο «Penned in the Margins» σε επιμέλεια και μετάφραση του Θοδωρή Χιώτη, συνεργάτη και project manager του Αρχείου Καβάφη στο Ίδρυμα Ωνάση.

Δεν πρόκειται απλά για μια απλή ποιητική συλλογή, αλλά για ένα ζωντανό στιγμιότυπο της ελληνικής κρίσης, γεμάτο παλμό και ενέργεια. Ποίηση με πυγμή που θρηνεί την πτώση, καταδικάζει την απληστία και πυροδοτεί την αλλαγή για ένα μέλλον πιο βιώσιμο και ανθρώπινο μέσα από τον ποιητικό λόγο νέων ελλήνων ποιητών, καθώς και ποιήματα δημιουργών με ελληνική καταγωγή που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό ή ξένων ποιητών με στενή, ιδιαίτερη σύνδεση με την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.