Ποιος είναι ο δολοφόνος;

«Ποιος είναι ο δολοφόνος;» στο Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τρεις παραστάσεις – συζητήσεις αστυνομικού μυστηρίου

Ο Αναγνώστης και η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ παρουσιάζουν τρεις παραστάσεις – συζητήσεις αστυνομικού μυστηρίου.

Τρείς Τετάρτες του Μαρτίου στον ατμοσφαιρικό χώρο του Τρένου στο Ρουφ ανά δύο διακεκριμένοι πεζογράφοι της αστυνομικής λογοτεχνίας γράφουν από κοινού μια ανέκδοτη αστυνομική ιστορία. Δε μας αποκαλύπτουν όμως το τέλος της. Οι θεατές θα κληθούν να βρουν τον δολοφόνο και τον μηχανισμό που οδηγεί σε αυτόν.

Τετάρτη 15 Μαρτίου: Μιράντα Βατικιώτη – Μάρκος Κρητικός, Συντονίζει εκ μέρους του Αναγνώστη ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαίνης
Τετάρτη 22 Μαρτίου: Ανδρέας Αποστολίδης – Κώστας Καλφόπουλος, Συντονίζει εκ μέρους του Αναγνώστη ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος
Τετάρτη 29 Μαρτίου: Ευτυχία Γιαννάκη – Χίλντα Παπαδημητρίου, Συντονίζει εκ μέρους του Αναγνώστη η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Έλενα Χουζούρη.
Ο Dj. Μάκης Προβατάς επιμελείται τη μουσική ατμόσφαιρα με διαλεχτές συνθέσεις από ταινίες μυστηρίου.

Ποιοι είναι οι συγγραφείς μας
Ο Ανδρέας Αποστολίδης είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Έχει μεταφράσει πολλά κλασικά αστυνομικά μυθιστορήματα όπως των Π. Χάισμιθ, Τζ. Ελρόι, Ν.Χάμετ κ.ά. Είναι από τους σημαντικότερους μελετητές του αστυνομικού μυθιστορήματος. Τελευταίο του μυθιστόρημα το «Είσαι ο Παπαδόπουλος» (εκδ.Άγρα). Τελευταίο δοκίμιο του «Το μαύρο καρέ-Οι αστυνομικές σειρές και η τηλεοπτική άνοιξη μετά το 2000» (Εκδ. Άγρα).

Η Μιράντα Βατικιώτη, η νεότερη της παρέας, έχει εκδώσει το διήγημα μυστηρίου για παιδιά «Μαγικό ρολόι»(εκδ.Ζαχαρακης) και το αστυνομικό μυθιστόρημα που έκανε αίσθηση «Οι τέσσερις εποχές του κυρίου Ανανία»(εκδ. Πικραμένος)

Η Ευτυχία Γιαννάκη σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο παρελθόν εκδόθηκε με ψευδώνυμο ένα ακόμη μυθιστόρημά της με τον τίτλο “Χάρντκορ” που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Τελευταίο της μυθιστόρημα «Στο πίσω κάθισμα» (εκδ. Ίκαρος)

Ο Κώστας Καλφόπουλος σπούδασε κοινωνιολογία, πολιτικές επιστήμες και ιστορία των μέσων και νεότερων χρόνων στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Από το 1996 ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Είναι συνεργάτης των εφημερίδων “Καθημερινή” και “Neue Zurcher Zeitung”. Γράφει αστυνομικό μυθιστόρημα. Τελευταίο του βιβλίο το «Καρέ-καρέ και άλλα διηγήματα» (Εκδ. Άγρα).

Ο Μάρκος Κρητικός σπούδασε τεχνολόγος μηχανικός και εργάστηκε για χρόνια σε Τράπεζα. Έχει εκδώσει τρία αστυνομικά μυθιστορήματα με ήρωα τον Μάρκο, έναν αμετανόητο ροκά που οι φόνοι βρίσκονται τυχαία δίπλα του. Τελευταίο του μυθιστόρημα «Δεύτερη εκτέλεση» (εκδ. Fairead- Νεφέλη)

Η Χίλντα Παπαδημητρίου είναι συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών και μεταφράστρια. Μεταξύ άλλων υπήρξε συνεργάτης μουσικών εντύπων (ZOO, Pop & Rock, Sonic) γι αυτό και τα μυθιστορήματά της περιέχουν πολλά στοιχεία από τον κόσμο της ροκ μουσικής και την ατμόσφαιρα της. Τελευταίο της μυθιστόρημα το «Η συχνότητα του θανάτου» (εκδ. Μεταίχμιο).

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.