«Πρόσωπα»: 20 νέα ζωγραφικά έργα της Δόμνας Δέλλιου

Έκθεση ζωγραφικής Δόμνας Δέλλιου

Έργα δουλεμένα με ακρυλικά χρώματα και μολύβια ακουαρέλας πάνω σε ξύλο

Η εικαστικός Δόμνα Δέλλιου παρουσιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση με τίτλο «Πρόσωπα» στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 νέα ζωγραφικά έργα της δημιουργού, δουλεμένα με ακρυλικά χρώματα και μολύβια ακουαρέλας πάνω σε ξύλο.

Έκθεση ζωγραφικής Δόμνας Δέλλιου

Δόμνα Δέλλιου

Η Δόμνα Δέλλιου, εδώ και 20 χρόνια ζωγραφίζει κυρίως πάνω σε ξύλo χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα. Στο ενεργητικό της υπάρχουν ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πίσω της έχει μια 25χρονη καριέρα γραφιστικής δημιουργίας, την οποία εγκατέλειψε για χάρη της ζωγραφικής. Είναι μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

«Ο καλλιτέχνης δεν είναι ποτέ μόνος του… είναι πάντα μαζί με τις μορφές που δημιουργεί. Αν είναι έτσι, τότε η Δόμνα Δέλλιου είναι πάντοτε μαζί με τα πρόσωπα που δημιουργεί, τα σχήματα, τις γραμμές και τα χρώματά τους. Είναι ένας πολίτης του κόσμου που ζει παράλληλα στην Ελλάδα στην Ευρώπη στην Αμερική και κάπου στο Θιβέτ αφού τα έργα της βρίσκονται μοιρασμένα και αναρτημένα σε πολλές ιδιωτικές και μη συλλογές

Πρόσωπα θραύσματα προσώπων ή ολόσωμα πορτραίτα γίνονται το ένδυμα ακατέργαστων, φυσικών συνήθως υλικών (πέτρα, ξύλο, αλλά και εφημερίδες κ.α.),που επιτείνουν την αμεσότητα της έκφρασης. Και χρηστικά ακόμη αντικείμενα -καρέκλες, κασέλες κ.α. –μεταπλάθονται γοητευτικά σε καλλιτεχνήματα, που φέρουν φανερά τα σημάδια της χειροτεχνίας.

Ο κόσμος ζωγραφικής της Δόμνας Δέλλιου, πάντα αναγνωρίσιμος και κατανοητός, δημιουργεί το δικό του ιδίωμα, που κατάγεται τόσο από τη λαϊκή και τη βυζαντινή τέχνη, όσο και από έναν φανταστικό, προσωπικό μορφικό χώρο. Κι εκεί είναι που ενδιαφέρει η ζωγραφική της Δόμνας Δέλλιου. Στο έργο της συναντώνται μυστικά πολλά κομμάτια της Ιστορίας. Η προϊστορική τέχνη μέσα από το κυκλαδικό αγαλματίδιο, οι αρχαϊκοί και κλασσικοί κούροι και κόρες, η τέχνη των φαγιούμ, η βυζαντινή αγιογραφία ,η λαϊκή εικονογραφία βρίσκουν έναν κοινό τόπο συνάντησης χωρίς καμία επιτήδευση. Στα καθηλωτικά μάτια των προσώπων, στα βαθιά και διαπεραστικά τους βλέμματα, συναντώνται οι βυζαντινοί και λαϊκοί μάστορες, ο Κόντογλου και ο Εγγονόπουλος, οι ζωγράφοι της Αιγύπτου, η γραφιστική και η διαφήμιση. Όλα επανέρχονται στο σήμερα, σε μια χαρούμενη, αλλά και μελαγχολική άλλοτε ζωγραφική, που αναφέρεται άμεσα στο διαχρονικό θέμα, τον άνθρωπο».

Θούλη Μισιρλόγλου, Ιστορικός Τέχνης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.