«Σινε-Βιογραφίες σε κάδρο ιστορικό» στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ: «Η λίστα του Σίντλερ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα με κλασικές αλλά και νεότερες ταινίες με αληθινές ιστορίες σημαντικών προσώπων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο πλαίσιο του θερινού κινηματογραφικού αφιερώματος «ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό», προβάλλει, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, (ώρα 21:30) την ταινία Βίβα Ζαπάτα! (Ασπρόμαυρη, 1952 – 113’), στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει κλασικές αλλά και νεότερες ταινίες με βιογραφικό περιεχόμενο οι οποίες αφηγούνται αληθινές ιστορίες σημαντικών πρόσωπων και συνδέονται με αξιομνημόνευτα γεγονότα που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία.

Η ταινία «Η λίστα του Σίντλερ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς, Μπεν Κίνγκσλεϊ παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ (1908 – 1974), ενός Γερμανού βιομηχάνου και μέλος του Ναζιστικού κόμματος. Ο Σίντλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αγόρασε στην Πολωνία, ένα εργοστάσιο για την παραγωγή εφοδίων του στρατού, στο οποίο εργάζονταν μόνο Εβραίοι καθώς αποτελούσαν φθηνά εργατικά χέρια. Αν και η αρχική επιδίωξη του Σίντλερ ήταν να αποκτήσει χρήματα από το εργοστάσιο, στην πορεία, έσωσε τη ζωή περισσότερων από 1200 Εβραίων, παρουσιάζοντας τους, ως απαραίτητους για το Γ’ Ράιχ ειδικευμένους εργάτες.

Η ταινία προτάθηκε για 12 βραβεία Όσκαρ κερδίζοντας τα επτά, ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.