Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά

«Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Επαναλαμβάνεται το θεατρικό δρώμενο με αφετηρία τον πίνακα «Η σφαγή της Χίου»

Επαναλαμβάνεται για δύο βραδιές, στις 12 και τις 19 Ιανουαρίου 2017,  λόγω της επιτυχίας που γνώρισε κατά τις πρώτες του παρουσιάσεις, το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Το εγχείρημα αυτό, δραματοποίηση του έργου του Ντελακρουά «Οι σφαγές της Χίου», παρουσιάζεται σε συνεργασία του Τελλογλείου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ‘21» (διάρκεια ως τις 31 Ιανουαρίου 2017).

Ηθοποιοί του ΚΘΒΕ υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου παρουσιάζουν το θεατρικό αυτό δρώμενο με αφετηρία τον εμβληματικό πίνακα του Ντελακρουά. Πρωτότυπες μαρτυρίες και το δραματοποιημένο σενάριο της Αλεξάνδρας Χαράνη συγκροτούν τον πυρήνα του δρώμενου, με τους ήρωες του πίνακα να «δραπετεύουν» από τον καμβά αποκτώντας ζωή.

Με φόντο τις «Σφαγές της Χίου», ζωντανεύει στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου το  Σαλόν της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο Παρίσι, όπου ο Ευγένιος Ντελακρουά, ως εκπρόσωπος του ρομαντικού κινήματος αντιμετωπίζει τον κλασικιστή Αύγουστο Ενγκρ.

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Νικόλας Μαραγκόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Παπανικάνδρου

Παίζουν: Άννα Κυριακίδου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Άγγελος Νεράντζης, Τάσος Ροδοβίτης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.