Ο Στέφανος Κορκολής «συναντάει» το Μίκη Θεοδωράκη

Κλασικά έργα και διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια

H συναυλία που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λουτρακίου είναι μία μουσική «Συνάντηση» του Στέφανου Κορκολή με τον Μίκη Θεοδωράκη, σε κλασικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια, σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη, βασισμένη στο ομώνυμο CD. Στη συναυλία θα συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Λουτρακίου και η Παιδική Χορωδία Κορίνθου.

Η σχέση, που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – «αποκάλυψη μεγατόνων», κατ’ ομολογία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα έργα αυτά παρουσιάζονται στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η προσέγγιση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του Έλληνα μουσουργού.

Συντελεστές

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη

Συμμετέχουν:
Μικτή Χορωδία Λουτρακίου
Παιδική Χορωδία Κορίνθου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.