Τέχνη και ποιήματα χαϊκού

Εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά

Ο πολιτιστικός φορέας «Λιτρίβι – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση» σας προσκαλεί το Σάββατο 19 Μαρτίου και το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Athens Comics Library στο χώρο του Impact Hub Athens, σ’ ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα Ιστορίας της Τέχνης και Ποίησης χαϊκού μόνο για παιδιά.

Το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «Τέχνη και χαϊκού – Όταν τα παιδιά γίνονται ποιητές*» αποτελεί τρανή απόδειξη πως κάθε μορφή τέχνης μπορεί να αποκωδικοποιηθεί μέσα από τα μάτια των παιδιών και να γίνει ένα εξαιρετικό ποίημα χαϊκού: δηλαδή ένα τρίστιχο ποίημα με 17 συλλαβές, που γράφεται με έμπνευση και διαβάζεται… με μια ανάσα.

Τα παιδιά, μέσα από μουσικοκινητικές και θεατροπαιδαγωγικές ασκήσεις, συνδυασμένες με την παρατήρηση σημαντικών έργων τέχνης, την ακρόαση μουσικών κομματιών αλλά και την ορθή χρήση του γραπτού λόγου, εκπλήσσονται ευχάριστα, όχι μόνο ανακαλύπτοντας την απλή και μεστή δομή των ποιημάτων χαϊκού, αλλά παίρνοντας και την ηθική ικανοποίηση πως μπορούν και αυτά να γίνουν ποιητές!

* Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στην ποιητική συλλογή με 24 ελληνικά χαϊκού του Γεράσιμου Κουβαρά, με τίτλο «Κηλίδες Ήλιου», εκδόσεις Λιτρίβι, 2015 

Συντελεστές

Σχεδιασμός και Υλοποίηση προγράμματος: Ειρήνη Περσίδου, Ιστορικός Τέχνης Για μαθητές Έ & ΣΤ΄Δημοτικού.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.