Τελευταία Στοιχήματα!

«Τελευταία Στοιχήματα!» στον Πολυχώρο Underground

Η ομάδα «δήλος» παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στην περίοδο του «Κραχ» στην Αμερική

Η Ομάδα Θεάτρου «δήλος» παρουσιάζει την παράσταση «Τελευταία Στοιχήματα!» στο θέατρο Underground από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για πρωτότυπο κείμενο, το οποίο είναι αποτέλεσμα μίας εκτεταμένης έρευνας πάνω στην ιστορική περίοδο του «Κραχ» στην Αμερική και του αρχείου των χορευτικών μαραθωνίων της Santa Monica, καθώς και εμπνευσμένο από τη βιβλιογραφία των Horace McCoy, William Falkner και Ellroy James. Μια ιστορική συγκυρία που φαντάζει ιδιαίτερα επίκαιρη και προφητική για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο εν γένει.

Λίγα λόγια για το έργο:
Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι η μεγάλη οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 στην Αμερική και ο αντίκτυπός της στον μέσο άνθρωπο. Με φόντο τη σπαρακτική εικόνα της οικονομικά ερειπωμένης Αμερικής και προς τέρψη του «φιλοθεάμονος» κοινού, απελπισμένοι άνεργοι διαγωνίζονται σ’ έναν μαραθώνιο χορού.

Στροβιλίζονται επί ώρες, ημέρες, εβδομάδες, πιέζουν τα κορμιά τους πέρα από τα όρια της εξάντλησης, για να κερδίσουν ένα χρηματικό «έπαθλο» που ίσως να άλλαζε τη μίζερη ζωή τους.

Αργυρώνητοι διαιτητές, απελπισμένοι γιατροί, μουσικοί επί σκηνής υποχρεώνονται να παίζουν 24 ώρες τη μέρα. Η κριτική επιτροπή δεν σταματάει τις παράλογες απαιτήσεις της, όποιο κι αν είναι το κόστος και το κοινό πληρώνει εισιτήριο για να διασκεδάσει από την εξέδρα και να στοιχηματίσει στο αγαπημένο του ζευγάρι. Ποιος θα αντέξει μέχρι τέλους;

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
Δραματουργική επεξεργασία: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Επιμέλεια μουσικής: Κωστής Βοζίκης
Κίνηση: Ζωή Κολλάτου, Σταύρος Κώττας
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ρίζος
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιώργος Αδαμαντιάδης

Παίζουν:
Σεβαστή Αϊβαζίδου, Σαμουήλ Ακίνολα, Μαριλένα Βουγίδη, Γιώργος Γογώνης, Τρύφωνας Ζάχαρης, Μάρω Θεοδοσίου, Θωμάς Καζάσης, Λίνα Καμπούρογλου, Φιλία Κανελλοπούλου, Χρόνης Μανικάς, Σεμίνα Μιτζέλου, Γιάννης Μουστάκας, Νικόλας Παπαευθυμίου, Δήμητρα Παπουρτζή, Κατερίνα Παρισσινού, Αναστασία Πλέλλη, Βαρβάρα Ραμπαούνη, Δέσποινα Ρεκούδη, Ιωάννα Σιμάτη, Ηλέκτρα Τσαγκανά

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.