«Τοπία του Νοτιά» της Αναστασίας Γκινάκη

Αναστασία Γκινάκη | Τοπία του Νοτιά | Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας

Ένα ταξίδι - γέφυρα μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής εικόνας, ορατής και αόρατης, βιωματικής σε όλες τις όψεις της

Στη Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 20: 00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της εικαστικού Αναστασίας Γκινάκη με θέμα «Τα τοπία του Νοτιά» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης κ. Μαρίας Μελέντη.

 Αναστασία Γκινάκη | Τοπία του Νοτιά | Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας

Η Αναστασία  Γκινάκη, με καταγωγή από την Κέρκυρα, ζωγράφος, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας,  δραστηριοποιείται ως εικαστικός αλλά και ως εκπαιδευτικός με εκκίνηση την Αθήνα. Ακαταπόνητη, με ένα πλούσιο σε παρουσιάσεις βιογραφικό έρχεται να εκθέσει τα έργα της στην πατρίδα της με μία ατομική έκθεση  που αποτελεί αυτονόητα ένα κομβικό σημείο στην πορεία της και αφορά τα περιβάλλοντα στα οποία η τέχνη αυτή ανδρώθηκε και θερμαίνεται. Η ίδια μας μιλά μέσω αυτών και παρασύρει το κοινό σε ένα ταξίδι – γέφυρα μεταξύ εικόνας εξωτερικής και εσωτερικής, ορατής και αόρατης, βιωματικής σε όλες τις όψεις της.

 Αναστασία Γκινάκη | Τοπία του Νοτιά | Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας

Λίγα λόγια για την εικαστικό Αναστασία Γκινάκη:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από το 1997 έως το 2002 με καθηγητές τους Π. Χαραλάμπους, Γ. Χαρβαλιά, Δ. Σακελλίων και Γ. Καζάζη. Αποφοίτησε με Άριστα. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων την τελευταία της που προβλήθηκε και συζητήθηκε με θέμα «Έρως, Βαρύς Θεός» και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.