Το Βέλγικο post punk σχήμα των Red Zebra έρχεται στην Ελλάδα

Red Zebra

Το cult post-punk σχήμα των 70’s σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Γνήσια τέκνα της πολιτικής και πολιτισμικής αντικουλτούρας των late ‘70s, οι Βέλγοι Red Zebra θέλησαν από πολύ νωρίς να αποδείξουν ότι το post-punk δεν περιορίζεται μόνο στη Γηραιά Αλβιώνα ή τις ΗΠΑ.

Η μπάντα σχηματίστηκε το 1978 από τους εφήβους Peter Slabbynck (φωνή), Geert Maertens (lead κιθάρα), Vincent Hallez (δεύτερη κιθάρα και μπάσο) και Johan Isselee (ντραμς). Ακολουθώντας την ακραιφνώς punk λογική του «βλέποντας και κάνοντας», οι τέσσερις πιτσιρικάδες ξεκίνησαν να μαθαίνουν μουσική και να κάνουν πρόβες μαζί. Σύντομα άλλαξαν το αρχικό τους όνομα (The Bungalows) σε Red Zebra και μπήκαν στη διαδικασία σύνθεσης, παραγωγής και πώλησης του πρώτου τους ομώνυμου EP. Όλα αυτά πάντα με τη λογική της αυτοοργάνωσης. Το EP κυκλοφόρησε το 1980. Περιείχε τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία τους, το κομμάτι “I Can’t Live in A Living Room”. Το 1983, μετά την κυκλοφορία και ενός δεύτερου EP, κυκλοφόρησε το πρώτο τους full-length album με τίτλο Maquis.

Ωστόσο, η κατάρα που ήθελε πολλά punk συγκροτήματα της εποχής να διαλύονται μετά από λίγα μόλις χρόνια δημιουργίας χτύπησε και τους Red Zebra. Το 1986 διαλύθηκαν και, με εξαίρεση κάποιες ζωντανές εμφανίσεις και έναν best-of δίσκο, δεν ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο project.

Η φλόγα, ωστόσο, δεν είχε σβήσει τελείως. Κατά τη διάρκεια των ‘90s, παράλληλα με τη συμμετοχή τους σε άλλα συγκροτήματα, οι Red Zebra συνέχισαν να γράφουν δίσκους και να παίζουν ζωντανά. Το 2000 γιόρτασαν τα 20 χρόνια από το “I Can’t Live in A Living Room” με μία μεγάλη συναυλία στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Brugge. Το 2010 έκαναν ένα δεύτερο διάλειμμα και από το 2017 είναι και πάλι μαζί ως συγκρότημα.

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.