«Το σαλόνι της Ειρήνης» στη Fo Kia Nou 24/7 Contemporary Art Space

Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Αποστόλη Φανακίδη και Ειρήνης Δούκα

Από 5 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2016 ο χώρος σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 παρουσιάζει «Το σαλόνι της Ειρήνης», ένα συνδυασμό της δουλειάς του καταξιωμένου γλύπτη Αποστόλη Φανακίδη με έργα ζωγραφικής της νεοφώτιστης Ειρήνης Δούκα. Για αρκετά χρόνια η νέα ζωγράφος καλούσε συχνά τους καλλιτέχνες φίλους της να κάνουν σχόλια και κριτική πάνω στην δουλειά της που εξερευνά τις παραδώσεις της αφηρημένης τέχνης με επίκεντρο τα μέσα του 20ού αιώνα.

Ο Φανακίδης βρίσκεται στην Αθήνα από το 1978 και έχει εκθέσει έργα του στην Ελλάδα, Γαλλία, Ολλανδία, Κύπρο και ΗΠΑ παίρνοντας πολλά μεγάλα βραβεία και τιμές. Η δουλειά του είναι κυρίως αφηρημένη εξπρεσιονιστική αλλά μερικές φορές τείνει στη μορφή, χρησιμοποιώντας ποικιλία υλικών όπως κάρβουνο, σοβά, μπρούτζο, καλάμια, πέτρες και πιο πρόσφατα, φωτισμό νέον. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδας (Αθήνα), στην Blagoevgrad Gallery(Βουλγαρία), στο Υπουργείο Πολιτισμού (Αθήνα) καθώς και στο Μουσείο Βορρέ (Παιανία). Ο Φανακίδης ήταν ένα από τα πρώτα μέλη της υποτιθέμενης ομάδας «σαλονιού της Ειρήνης» που υποστήριξε τη νεοαφιχθείσα στο χώρο της τέχνης με κριτική στο περιβάλλον του σαλονιού της.

Με τη βοήθεια των φίλων της, η Ειρήνη έχει αποκτήσει τεχνοτροπία ζωγραφικής και στιλ πραγματικά δικό της χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό δημιουργώντας έργα με πιτσιλιές και σπάτουλα. Μπήκε στο χώρο της τέχνης σχετικά πρόσφατα όμως ρίχτηκε στο νέο κάλεσμά της με ενθουσιασμό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Συντελεστές

Επιμέλεια της Mary Cox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.