Το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει στην Αίγινα

Προβολή της βραβευμένης με 8 Όσκαρ μουσικής βιογραφίας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Το Open Air αποχαιρετά το καλοκαίρι με έναν ξεχωριστό τρόπο εγκαινιάζοντας τηn πρωτοβουλία να ταξιδέψει στα νησιά και να προσφέρει ψυχαγωγία, κινηματογραφική απόδραση και πολιτιστικό τουρισμό, με τον τρόπο που επί έξι χρόνια το κάνει στην πόλη της Αθήνας.

Στις 30 Αυγούστου το 6ο Athens Open Air Film Festival ταξιδεύει στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στην Αίγινα, καλώντας τους σινεφίλ και φιλοθεάμονες επισκέπτες και κατοίκους του νησιού σε μια μοναδική προβολή.

Το βραβευμένο με 8 Όσκαρ έργο του Μίλος Φόρμαν για τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μία ταινία που ξεπέρασε τα όρια της μουσικής βιογραφίας, προβάλλεται στο χώρο του Cine Anesis και για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα από τρεις δεκαετίες, σε μεγάλη οθόνη.

002-amadeus-theredlist

Το «Αμαντέους» συνδυάζει στοιχεία μυθοπλαστικά με ιστορικά εξακριβωμένες λεπτομέρειες και καθαρές εικασίες προκειμένου να διηγηθεί την σχέση θαυμασμού και μίσους που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Αντόνιο Σαλιέρι, έναν δευτεροκλασάτο συνθέτη και μαέστρο της αυτοκρατορικής Αυλής, και τον ταλαντούχο νεαρό Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια της σύντομης ζωής του κορυφαίου μουσικού.

Ανάμεσα στους δυο άντρες, και με φόντο μια εξαιρετικά αναπαριστάμενη Βιέννη του 18ου αιώνα, η ταινία αναπτύσσει έναν ολόκληρο στοχασμό πάνω στην πολύπλοκη και συχνά καταστροφική διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη σύγκρουση της ευφυΐας με τη μετριότητα, προσφέροντας στην πορεία ένα υψηλής ποιότητας κινηματογραφικό θέαμα που σέβεται απολύτως την τεράστια μουσική κληρονομιά του Μότσαρτ, την ίδια ώρα που υφαίνει ένα συναρπαστικό αφηγηματικό ιστό γύρω από τους θεατές.

maxresdefault

Γραμμένο από τον Πίτερ Σάφερ, ο οποίος είχε προηγουμένως σημειώσει τεράστια θεατρική επιτυχία με το συγκεκριμένο έργο, το «Αμαντέους» παραμένει ένα αριστοκρατικό και γενναιόδωρο δράμα εποχής το οποίο καθόλου δεν θυμίζει τις προβλέψιμες και συνήθως συμβατικές βιογραφίες του είδους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.