Το «Amoeba trio» στη Στέγη

Trio Amoeba

Πάνος Δημητρακόπουλος, Θωμάς Κωνσταντίνου και Δημήτρης Τσάκας σ’ ένα ξεχωριστό παιχνίδι ρεπερτορίου

Μετά την επιτυχημένη περσινή συναυλία, ξανά στους Μετασχηματισμούς, oι Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι) και Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο) σ’ ένα  σπάνιο παιχνίδι ρεπερτορίου και αυτοσχεδιασμών που συνδυάζει το κλασικό, την παράδοση και την τζαζ στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στις 21 Ιανουαρίου. 

Οι τρεις μουσικοί μετά την πρώτη συνάντησή τους, στους Μετασχηματισμούς τον Νοέμβριο του 2016, αποτελούν πλέον μουσικό σύνολο με την ονομασία “Amoeba’’, δηλαδή αμοιβάδα. Η αμοιβάδα είναι μονοκυτταρικός οργανισμός, ο οποίος έχει την ιδιότητα να αλλάζει συνεχώς σχήμα και μορφή. Η δυναμική συνύπαρξη των τριών μουσικών και η ιδέα των μετασχηματισμών  τους ενέπνευσε την επιλογή αυτού του ονόματος. Οι Πάνος Δημητρακόπουλος, Θωμάς Κωνσταντίνου, Δημήτρης Τσάκας καλούνται και πάλι να παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς/ μετασχηματισμούς με αναφορές σε έργα από το σύνολο του ρεπερτορίου Aνατολής και Δύσης.

Trio Amoeba

Ο κύκλος συναυλιών Μετασχηματισμοί ξεκίνησε το 2016 με διάθεση παιχνιδιού, πρόκλησης και με την ελπίδα να προκύψει ίσως κάτι καινούριο και δυναμικό προς απόλαυση, τέρψη, σκέψη. Τον Νοέμβριο του 2016 με ιδέα συνάντησης της Δυτικής και της Ανατολικής μουσικής το Ελληνικό Σχέδιο μας οδήγησε να καλέσουμε τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο. Οι τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί κλήθηκαν να ερμηνεύσουν γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου της Δυτικής μουσικής. Προέκυψαν έτσι μεταγραφές γνωστών κλασικών έργων του Μότσαρτ, του Μπαχ, του Σατί  αλλά και  κάποιες προσεγγίσεις με μετασχηματιστικό μέσο τον αυτοσχεδιασμό.

Οι τρεις μουσικοί δεξιοτέχνες μουσικοί αναζητούν τη μετασχηματιστική δυναμική του μουσικού οργάνου του είδους  μουσικής που υπηρετεί ο καθένας,  και τους τρόπους σκέψης/οργάνωσης κάθε είδους με αφετηρία έργα του ρεπερτορίου  Ανατολής και Δύσης. Δυο μουσικοί κόσμοι που συναντιούνται στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των τριών καταξιωμένων μουσικών.

 

Συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

Trio ‘’Amoeba’’

Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι
Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι
Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.