Το Lullaby Project του Carnegie Hall στο ΚΠΙΣΝ μαζί με το El Sistema Greece

Η ελληνική έκδοση του Lullaby Project παρουσιάζει την οικουμενική δύναμη του νανουρίσματος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Carnegie Hall και το El Sistema Greece συμπράττουν και παρουσιάζουν σε μια νέα παραγωγή την ελληνική έκδοση του Lullaby Project.

Πέντε μητέρες που διαμένουν στις προσφυγικές κοινότητες στην Ελλάδα συνεργάζονται με πέντε συνθέτες: γράφουν, συνθέτουν και τραγουδούν νανουρίσματα σε μια νέα κοινή και οικουμενική γλώσσα, εμπλουτισμένη με μια πληθώρα παραδόσεων. Η ξεχωριστή αυτή σύμπραξη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου, όπου και θα πραγματοποιηθούν δυο ταυτόχρονες συναυλίες σε Ελλάδα και ΗΠΑ, οι οποίες θα συνομιλήσουν μεταξύ τους, στη Νέα Υόρκη, στο Carnegie Hall και στην Αθήνα, στο ΚΠΙΣΝ.

Στο ΚΠΙΣΝ η συναυλία θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής που θα ξεκινήσει στις 22/05, στις 12.00 στο www.snfcc.org.

Το Lullaby Project γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη, από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους με καλλιτέχνες, με στόχο να γράψουν και να τραγουδήσουν τα δικά τους νανουρίσματα στα μωρά τους. Στη Νέα Υόρκη το project ξεκίνησε με οικογένειες σε νοσοκομεία, άστεγες μητέρες, μητέρες-πρόσφυγες, ανάδοχες οικογένειες, μητέρες σε φυλακές και σε σχολεία, και τελικά επεκτάθηκε σε ολόκληρες τις ΗΠΑ μέσω συνεργαζόμενων οργανισμών, αλλά και σε άλλες χώρες. Στο Lullaby Project έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες όπως η διάσημη μεσόφωνος Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchand και άλλοι.

Έτσι, με αφετηρία τη θεώρηση της μουσικής ως μέσο κοινωνικής ένταξης και συνοχής, το 2018 το Lullaby Project έρχεται στην Ελλάδα και συνεργάζεται με το El Sistema Greece, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διδάσκει μουσική σε παιδιά ευπαθών ομάδων και προσφυγικών κοινοτήτων στη χώρα και χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής για να ενθαρρύνει την κοινωνική ενσωμάτωση και εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.