Talk Forward στο Break the Chain

Συναντήσεις & ομιλίες με θέμα την εκμετάλλευση και εμπορία ανθρώπων από άνθρωπο

Πρόκειται για τη διοργάνωση συναντήσεων με επαγγελματίες, που αναπτύσσουν θέσεις και ανταλλάσσουν ιδέεςτεχνογνωσίαπροβληματισμούς γύρω από την εκάστοτε θεματική, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Break the Chain 2, το ελculture διοργανώνει το επόμενο «Talk Forward» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Προβλήματα, όπως η εμπορία ανθρώπων, είναι από τη φύση τους πολυδιάστατα. Η νέα εποχή απαιτεί ευέλικτα σχήματα που πρέπει να λειτουργούν συνεργατικά και αλληλοσυμπληρωματικά. Και σε αυτό το προσκλητήριο συνεργασίας έχουμε όλοι ρόλο, ειδικά στο θέμα της ευαισθητοποίησης του κόσμου και της καταπολέμησηςτης «ζήτησης».

Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούνται οι συμμετέχοντες ομιλητές να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από την ενασχόληση τους με το θέμα της εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων από άνθρωπο. Σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμοί που θεωρείτε ότι θα συμβάλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ενός ευρύτερου κοινού. Η έρευνα και ο πολιτισμός αποτελούν ιδανικά πεδία αναστοχασμού για τις θέσεις και τις ευθύνες μας έναντι της εκμετάλλευσης ανυπεράσπιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ενδεχομένως το έναυσμα για την αντιμετώπιση της.

Συντονισμός συζήτησης:
– Σοφία Τσούρτη, Επικοινωνιολόγος

Οι συμμετέχοντες ομιλητές του Talk Forward στο Break the Chain είναι οι εξής:
– Κουρουπού Άννα, μέλος της Θετικής Φωνής
– Μαρκοπούλου Γιολάντα, σκηνοθέτις, μέλος της ομάδας Station Athens
– Μουτάφης Γιώργος, φωτογράφος
– Πιταράκης Λευτέρης, φωτογράφος
– Τζανέτος Αντύπας, πρόεδρος της ΜΚΟ PRAKSIS
Τσούμα Δέσποινα, εκπρόσωπος του Κέντρου Γυναικείων Μελετών ‘Διοτίμα’ | Χατζηχρήστου Άννα, σκηνοθέτις: Ανθισμένα Παπούτσια

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.