Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance

To έργο του Σοφοκλή από την ομάδα «Svoradov Theatre»

Μετά τις παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι «Τραχίνιες» και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio. Οι Τετάρτες και οι Πέμπτες 4, 5 & 11, 12 Μαΐου 2016 είναι αφιερωμένες στη Δηιάνειρα και στη δεκαετία του 1990.

Οι «Τραχίνιες» είναι ίσως το σπανιότερα παιγμένο έργο του Σοφοκλή αλλά και συνολικά της αρχαίας κλασικής δραματουργίας λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει. Η Δηιάνειρα, γυναίκα του μυθικού Ηρακλή, φιλοξενούμενη σ’ ένα φιλικό σπίτι όπου την άφησε ο Ηρακλής για να εκτελέσει τους άθλους του, περιμένει τον μυθικό της άντρα. Πριν όμως επιστρέψει, της επιφυλάσσει μια έκπληξη: την εμφάνιση της νεαρής Ιόλης, με την οποία είναι ερωτευμένος.

Ο έρωτας και το πάθος, αιώνια θέματα, κυριαρχούν στην τραγωδία αυτή. Από την άλλη, η αρχαία ελληνική τραγωδία είναι κοινωνικά ουσιώδης: η κοινωνία εμφανίζεται μέσα στην τραγωδία με τόσο πιο αυθεντικό τρόπο όσο λιγότερα προμελετημένα γίνεται θέμα της.

Η σταδιακά και σταθερά οδηγούμενη παρακμή της σχέσης Δηιάνειρας – Ηρακλή αντιπαραβάλλεται με τη «χρυσή» ελληνική δεκαετία του 1990, τα ματαιωμένα όνειρά της με τα ματαιωμένα όνειρα των Ελλήνων, ένας μύθος και μια δεκαετία που ξεκίνησαν με τις καλύτερες των προσδοκιών και κατέληξαν σε αυτό που ζούμε σήμερα.

Το έργο παρουσιάζεται σε πρωτότυπη μετάφραση ειδικά για την παράσταση.

Συντελεστές

Μετάφραση και Performance: Ιωάννα Λιούτσια
Σύλληψη-Σκηνοθεσία, VJ: Τριαντάφυλλος Μποσταντζής
Ενδυματολογική επιμέλεια: Svoradov Theatre
Επιμέλεια βίντεο: Μιχάλης Γιαγκουνίδης
Φωτογραφίες: Ιωάννης Γρηγοριάδης
Μακιγιάζ: Στέλλα Ταμπού
Μουσική: 90’s mix

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.