Τρωάδες σήμερα

To Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας κλείνει 30 χρόνια και παρουσιάζει μία παράσταση βασισμένη στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη

Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη». Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ».

Ηταν τότε, που η Μπέττυ Αρβανίτη κάλεσε για πρώτη φορά τη Ρούλα Πατεράκη από την Θεσσαλονίκη, να συνεργαστούν για το ξεκίνημα μιας δημιουργικής θεατρικής πορείας, γεμάτης από σπάνιες θεατρικές καταθέσεις, από συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες, μεταφραστές και ηθοποιούς. Φέτος, Μπέττυ Αρβανίτη και Ρούλα Πατεράκη συναντώνται πάλι ανεβάζοντας ένα καθαρά γυναικείο έργο, τις «Τρωάδες», τραγωδία αλλά με την ιδιαιτερότητα του «Κλειστού Χώρου».

Οι «Τρωάδες σήμερα» με έναυσμα το έργο του Ευριπίδη αγγίζουν σύγχρονα θέματα που αφορούν τον πόλεμο και τις ολέθριες συνέπειές του, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή. Του Ευριπίδη. Τη συγγραφή έχει αναλάβει η σκηνοθέτης Ρούλα Πατεράκη, με αφετηρία τη μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου  «Τρωάδες».

 

Συντελεστές

Συγγραφή-σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Moυσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Αννα Κουτσαφτίκη, Νίκος Μαυράκης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Τασία Σοφιανίδου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 18 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.