Φανταστικοί Κόσμοι

«Φανταστικοί Κόσμοι» στο Μουσείο Ηρακλειδών

Εικαστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από σημαντικούς καλλιτέχνες

Στο εργαστήριο αυτό θα εμπνευστούμε από το έργο σημαντικών καλλιτεχνών και θα ταξιδέψουμε μαζί τους. Μέσα από μεμονωμένα εικαστικά εργαστήρια τα παιδιά εξερευνούν με ιδιαίτερο τρόπο τα υλικά και τις τεχνικές ζωγραφικής, πειραματίζονται με το κολάζ, τα χρώματα και τα εικαστικά μέσα. Δημιουργούν κατασκευές, έργα σε 2 ή 3 διαστάσεις και καλωσορίζουν στη ζωή τους τη μαγεία της τέχνης.

Πρόγραμμα Μαθημάτων

11 Δεκεμβρίου 2016
Ο Paul Klee μας παρουσιάζει μέσα από τα έργα του την πόλη σαν έναν τόπο μαγικό, με χρώματα, επιβλητικότητα και λάμψη, και μας αποκαλύπτει την κρυμμένη της ομορφιά. Έτσι κι εμείς εμπνεόμαστε και δημιουργούμε ένα τόπο όπως τον φανταζόμαστε, με κάστρα, παράθυρα, γέφυρες, καθαρό ουρανό! Παίζουμε με τα χρώματα και τα σχήματα, το μέσα και το έξω, χρησιμοποιώντας νερομπογιές, χαρτόκουτες, λαδοπαστέλ και ονειρευόμαστε ότι ζούμε εκεί…

15 Ιανουαρίου 2017
Το εργαστήριο αυτό, το αφιερώνουμε στη Φύση, στα δέντρα, στο πράσινο, στα χρώματα! Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό ανάγλυφο δέντρο, εμπνευσμένο από τη ζωγραφική της Niki de saint Phalle. Μαζί δημιουργούμε σχήματα, γραμμές και κίνηση, εναλλαγές χρωμάτων, λουλούδια και ζουζούνια. Τέμπερες, φυσικά υλικά, μαρκαδόροι, διαφορετικής ποιότητας χαρτιού, είναι λίγα από τα υλικά που θα χρειαστούμε, αλλά κυρίως διάθεση για ζωγραφική και σύνθεση.

5 Φεβρουαρίου 2017
Η γη και ο ουρανός είναι δύο στοιχεία που συνυπάρχουν από πάντα. Δημιουργούμε ένα τοπίο, εμπνευσμένοι από το παραμύθι «Αυτό το ελάφι είναι δικό μου» του Oliver Jeffers, δημιουργούμε ένα έργο με βουνά, λόφους, ποτάμια… Με γήινα χρώματα, ζωγραφίζουμε σε ζελατίνες και σε παράξενες επιφάνειες, κατασκευάζουμε το δικό μας τοπίο, μαθαίνουμε το βάθος, το μπρος και το πίσω στη ζωγραφική, αλλά και να ονειρευόμαστε μακρινούς τόπους.

12 Φεβρουαρίου 2017
Εμπνεόμαστε από το «σκοτεινό» διάστημα. Χρησιμοποιήσουμε μαύρες σακούλες, χαρτόκουτες, τέμπερες και κολάζ. Με οδηγό μας τον Wassily Kandinsky δημιουργούμε σχήματα, χρώματα και γραμμές. Φτιάχνουμε το πιο παράξενο διάστημα αποτελούμενο από πλανήτες, αστέρια, διαστημόπλοια, δακτυλίους. Μαθαίνουμε την τέχνη του κολάζ, τη μεικτή χρήση πολλών υλικών αλλά κυρίως μαθαίνουμε να ταξιδεύουμε παντού.

5 Μαρτίου 2017
Ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στο «Δωμάτιο του καλλιτέχνη στην Αρλ» (1889) του Van Gogh, θα δημιουργήσουμε το δικό μας χώρο αποτελούμενο από κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, κάδρα, χαλιά και ταπετσαρίες αλλά και παράθυρα με φως… Το έργο μας σε τρισδιάστατη μορφή θα θυμίζει ακόμα και κουκλόσπιτο!

Αίτηση συμμετοχής 

Συντελεστές

Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια: Ελένη Παπαδάκη, Εικαστικός

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.