Έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία του Φ.Ε.Κ.

To Εθνικό Τυπογραφείο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατόν ενενήντα χρόνων από την ίδρυση του πρώτου, ουσιαστικά, δημόσιου χαρακτήρα τυπογραφείου, διοργανώνει την εικαστική έκθεση «Φ.Ε.Κ. + Τέχνη» με έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου.

Με την έκθεση επιχειρούμε να προβάλλουμε το Εθνικό Τυπογραφείο στο ευρύ κοινό, ως μια από τις παλαιότερες δημόσιες υπηρεσίες με κύρια αποστολή την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση και κυκλοφορία των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) και την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών του Δημοσίου και να υπενθυμίσουμε τον κρίσιμο ρόλο του στην λειτουργία του κράτους δικαίου, αφού παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους πολίτες για όλες τις σημαντικές πράξεις της Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης, διευκολύνοντας έτσι τη συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιείται ξενάγηση της έκθεσης «Φ.Ε.Κ. + Τέχνη» από την επιμελήτρια κα Λουΐζα Καραπιδάκη, παρουσία εικαστικών.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πάνω από 70 έργα εμπνευσμένα από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ΦΕΚ και του Εθνικού Τυπογραφείου και να συνομιλήσουν με κάποιους από τους δημιουργούς. Η έναρξη της ξενάγησης θα γίνει στις 17.30. Το ίδιο απόγευμα, στις 18.30, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.

Ξεναγήσεις από την επιμελήτρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στις 22 και 27 Ιανουαρίου καθώς και στις 3 και 10 Φεβρουαρίου. Όλες οι ξεναγήσεις θα αρχίσουν στις 17.30.

Συντελεστές

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Γιάννης Αδαμάκης, Κώστας Βίττης, Σοφία Βλαζάκη,Γεώργιος Γιώτσας, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Εύη Καζάκου, Μιχάλης Κατζουράκης, Κωνσταντίνα Κατρακάζου, Αλέκος Κυραρίνης, Αφροδίτης Λίτη, Ελένη Λύρα, Καλλιρρόη Μαρούδα, Βασίλης Μαυρίδογλου, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Ιόλη Ξιφαρά, Έλενα Παπαδημητρίου – Αντώνης Π, Ρένα Παπασπύρου, Αριστείδης Πατσόγλου, Δημήτρης Σεβαστάκης, Ελένη Τζατζάλος, Γεωργία-Μάγκυ Τουλιάτου, Γιάννης Τσούμας, Βούλα Φερεντίνου, Πάνος Χαραλάμπους, Έλλη Χούσου-Μωραΐτη, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Francois L’ Hotel, Stephanie Rhode, η εικαστική πλατφόρμα: Μακρύ Όχημα, με τους Χάρη Κοντοσφύρη, Ειρήνη Πουλιάση, Γιάννη Βγόντζα, εικαστική ομάδα Εν Φλω

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.