Ο θεατρικός μονόλογος του Άκη Δήμου σε πρώτη πανελλήνια ερμηνεία

Το ΔιαRτηρητέο παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο «Χλόη στα δάχτυλα», έργο του γνωστού συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη Άκη Δήμου, σε πρώτη πανελλήνια ερμηνεία στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ο Άκης Δήμου, ένας από τους πιο αξιόλογους νέους θεατρικούς συγγραφείς μας με πλούσιο παραστατικό έργο στη σύγχρονη ελληνική σκηνή, εμπνέεται (και) σ’ αυτόν τον μονόλογο από ένα άλλο κλασικό πλέον έργο: το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τεννεσσή Ουίλιαμς.

Η πρόσληψη και η διακειμενικότητα, αποτελούν βασικά δημιουργικά συστατικά του έργου του Άκη Δήμου συνδυασμένα με μια δραστική θεατρική-ερμηνευτική απόδοση και δυνατή ποιητική γλώσσα. Λέει, χαρακτηριστικά, ο ίδιος: «Θεωρώ ότι πολλά από αυτά τα κείμενα είναι μήτρες που γεννάνε συνεχώς καινούργια αισθήματα, και το τοπίο τους αλλάζει ανάλογα με το βλέμμα μας.»

Στο Χλόη στα δάχτυλα ζωντανεύει τον «αθέατο» πρωταγωνιστή του έργου του Ουίλιαμς, Σεμπάστιαν Βέναμπλ σε μια συνάντησή του με τον γιατρό Κούκροβιτς (βωβό πρόσωπο στο έργο του Δήμου), χρόνια μετά τα γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πάνος Ιωαννίδης
Μουσική: Δημήτρης Χατζάκης

Παίζουν:
Ίαν Αβτζιγιάννης
Αντώνης Περαντωνάκης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.