Η έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης διεξάγεται για δεύτερη φορά στο Μουντάδο, από 22 Ιουλίου 2017 έως και 22 Αυγούστου 2017, με θέμα «Λαβύρινθος».

Η Mireille Lienard, επιμελήτρια της έκθεσης, σημειώνει: «Το θέμα του λαβυρίνθου προέκυψε από το σχέδιο των διαδρομών που δημιουργούν τα σοκάκια στα κυκλαδίτικα χωριά. Συνήθως, είναι ελικοειδείς διαδρομές που τονίζονται από παρακάμψεις, αλλαγές πορείας και αδιέξοδα, αναγκάζοντας αυτόν που τα διασχίζει να επιβραδύνει, να σταματήσει.

Αντίθετα από την κοινή ιδέα, ο λαβύρινθος δεν είναι δαιδαλώδης: δεν είναι τόπος που χάνεσαι, αλλά τόπος ανακάλυψης. Μεταφορά της πορείας που ακολουθείται σε κάθε αναζήτηση ενός άγνωστου μέλλοντος, αντικείμενο ατελείωτης διερώτησης για τις επιλογές που είναι να γίνουν, για την πορεία που είναι να ακολουθηθεί, προσφέρει μια συμβολική εικόνα της ανθρώπινης ψυχής, σε όλη της την περιπλοκότητα, σε όλο της τον πλούτο.

Mehmet Aydoglou©

Mehmet Aydoglou©

Σε αυτούς τους ταραγμένους και αβέβαιους καιρούς, είμαστε και πάλι στην αναζήτηση μιας διαδρομής. Είμαστε ξανά σ’ αυτό το λαβύρινθο, αντιμέτωποι με την ιδέα του εσωτερικού ταξιδιού που καθένας από εμάς ακολουθεί, αντιμέτωποι με τους δισταγμούς του, τις στάσεις του, τις επιλογές του. Είναι η ανακάλυψη αυτού του λαβυρίνθου, καθώς επίσης το ταξίδι στο βάθος του εαυτού, που η Μπιενάλε του Μουντάδου μας προτείνει να κάνουμε».

Γι’ αυτή τη δεύτερη διοργάνωση, 9 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα έργο που εμπνεύστηκαν ειδικά για το γεγονός.

Tapas Lefteris©

Tapas Lefteris©

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:
François HUON (B/FR), Stéphanie JACQUES (B), Denis DE RUDDER (B/FR), Νικόλας Κοζάκης (B/GR), Vincent GAGLIARDI (FR/I), Dany DANINO (B/ISR), Sonia ANICETO (P), Mehmet AYDOGDU (B/TR), Λευτέρης Τάπας (CY).

Ο Γάλλος καλλιτέχνης της Street Art L’ATLAS, θα δημιουργήσει ένα έργο σε δρόμο του χωριού, σε μια περφόρμανς που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 22 Ιουλίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 στην αίθουσα του χωριού. Θα προηγηθεί η ολοκλήρωση του έργου στο δρόμο από τον L’ATLAS από τις 18:30 έως 19:00 με την παρουσία του κόσμου, ο οποίος στη συνέχεια από 19:00 έως 20:00 μπορεί να επισκεφθεί όλη την έκθεση.

Κεντρική φωτογραφία: Beaubourg Paris L’ Atlas ©Pascale Granel