11ο Athens Digital Arts Festival: Public Space_s

Οι εκφάνσεις της ψηφιακής δημιουργίας υπό το πρίσμα του δημόσιου χώρου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και προσκαλεί όλους σε μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, από τις 21 έως τις 24 Μαΐου στην Ε.Β.Ε. – Διπλάρειο Σχολή.

Υπό τον τίτλο Public Space_s, το Φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει τις πτυχές του δημόσιου χώρου τόσο στο ψηφιακό περιβάλλον όσο και στον χώρο της πόλης. Η ιδέα του δημόσιου χώρου αποτελεί μια από τις πιο αντιφατικές έννοιες ενώ με την εμφάνιση των τεχνολογιών δικτύου και επικοινωνίας, η εμπειρία σε σχέση με το χώρο έχει αλλάξει. Ο δημόσιος χώρος δεν χαρακτηρίζεται πλέον μόνο από το φυσικό χώρο αλλά και από τα δίκτυα και τη διανομή της γνώσης. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τους πολλαπλούς διασυνδεδεμένους χώρους στους οποίους κινούμαστε καθώς και να αναδείξουμε νέα ερωτήματα σε σχέση με την εποχή της πληροφορίας.

Μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους αφηγήσεις με βασικό δημιουργικό άξονα τις νέες τεχνολογίες, τα δίκτυα, το χώρο, τον ήχο και την επικοινωνία αναδεικνύοντας τις ποικίλες εκφάνσεις της ψηφιακής δημιουργίας.

Η 11η διοργάνωση του Athens Digital Arts Festival θα παρουσιάσει πολυμεσικά διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, διαδικτυακά έργα, ψηφιακή εικόνα, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες καλλιτεχνών, παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, performances και μουσικά δρώμενα, δημιουργώντας έναν εφήμερο και δυναμικό δημόσιο χώρο στο ιστορικό κτήριο της Διπλαρείου Σχολής στην Πλατεία Θεάτρου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και τον πεζόδρομο της Αιόλου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.