18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Μουσικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, κήπους και ταράτσες όλης της Ελλάδας

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξει την «Αίθουσα του Βωμού». Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ μάς καλούν στο Ηρώδειο, σε μια μεγάλη συναυλία υπό τη μουσική διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της, Αναστάσιου Συμεωνίδη. Ησυχία στο Αναγνωστήριο τέλος στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», που από τις 12 το πρωί και για λίγες μόνο ώρες, θα ανοίξει τα Αναγνωστήριά της για να πραγματοποιήσει τρεις συναυλίες. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει την πρώτη μέρα του “Keep on Jazz & Beyond“.

Αυτές και εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που φέτος ενηλικιώνεται και γιορτάζει από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου, σε αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους, κήπους και ταράτσες όλης της Ελλάδας.

Όσοι θέλουν να χορέψουν swing, θα κατευθυνθούν στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι ή στο Βύρωνα, για παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Φιλοπάππου, για βραζιλιάνικη capoeira, στην πλατεία Νέας Σμύρνης και στις Πρέσπες και στη Φλώρινα θα «τζαμάρουν» όλοι μαζί με ό,τι όργανο θέλουν (ή και χωρίς όργανο). Ο Βόλος θα γιορτάσει τα «10 χρόνια γιορτής στο Βόλο» με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ, η Κοζάνη θα παρουσιάσει  φωτογραφική  έκθεση πάνω στην μουσική παράδοσή της, η Δράμα, η Κόρινθος και η Ρόδος συμμετέχουν με δεκάδες εργαστήρια, συναυλίες, χορό και εκθέσεις.

Από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο και από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, 13 περιφέρειες, 50 πόλεις, περισσότερα από 218 σημεία εκδηλώσεων και πάνω από 490 καλλιτεχνικές προτάσεις (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και Συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα), συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα. Επώνυμοι, αλλά και ανερχόμενοι, πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής θα δώσουν το δικό τους ρυθμό στις πόλεις για αυτό το μουσικό τετραήμερο.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων που αυτά τα 18 χρόνια, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 2.000.000 θεατές, ενώ σε ετήσια βάση, τις παρακολουθούν περίπου 150.000 θεατές πανελλαδικώς, είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής σύμπραξης δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, ενώ αυτό που κάνει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μοναδική είναι η συμμετοχή ιδιωτών πολιτών.

Για τη χρονιά ενηλικίωσης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής έχουν προγραμματιστεί και δυο σημαντικές εκδηλώσεις, καθώς και εκπλήξεις που μας καλούν  να τις ανακαλύψουμε, πάντα με ελεύθερη είσοδο, «περπατώντας» την πόλη μας από σημείο σε σημείο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Συγχαρητήρια εκ των προτέρων. Χρόνια πολλά για την παγκόσμια ημέρα της μουσικής την 21 Ιουνίου 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.