1ο Green 2Day Festival

Ένα διήμερο φεστιβάλ για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με workshops, περίπτερα και παραστάσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου, διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών το 1ο Green 2Day Festival. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος, μέσα από πράξεις και ιδέες που αφορούν και προβάλλουν την αρμονική – ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ σκοπό έχει να αγκαλιάσει μια σειρά δράσεων που αφορούν στην «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και θα περιλαμβάνει: περίπτερα περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών, παζάρι βιολογικών προϊόντων, workshops εναλλακτικών θεραπειών, προϊόντα ανεξάρτητων παραγωγών, καθώς και δημιουργών χειροποίητων αντικειμένων, με γνώμονα τοn σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση. Επίσης, θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης φαγητού που θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προβολή της υγιεινής κουζίνας ως καθημερινότητα στο τραπέζι μας.

Παράλληλα, θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα συμβιώνει με τα δρώμενα του φεστιβάλ: τσίρκο, μουσική, θέατρο για παιδιά, καλλιτέχνες του δρόμου κ.ά. Στο πλαίσιο του Green2Day Festival, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, o Βοτανικός Κήπος Δήμου Παύλου Μελά θα υποδεχτεί την ερμηνεύτρια Σοφία Αβραμίδου σε «Εκλεκτές συγγένειες μουσικού τύπου» και ο Σάκης Κοντονικόλας παίζει πιάνο.

Ακολουθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Green 2Day Festival

– Σάββατο 6 Ιουνίου

Circus Explosiva – The Return από την Ομάδα Nefelopetra
Μια μουσικοχορευτική παράσταση – εμπειρία, εμπνευσμένη από το τσίρκο, που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι, τον ακροβατικό χορό. Εννέα performers-μουσικοί-τραγουδιστές-χορευτές-ακροβάτες γοητεύουν το κοινό με τα επικίνδυνα ακροβατικά τους. H παράσταση μεταφέρει σε έναν κόσμο σκοτεινά μαγικό και ποιητικά απόκοσμο με τη βοήθεια του έντονου μακιγιάζ, των κοστουμιών, της λυρικής μουσικής και των επικίνδυνων ακροβατικών ενώ τα ειδικά σχεδιασμένα video arts παραπέμπουν στον βωβό κινηματογράφο και η ατμόσφαιρα θυμίζει κινηματογραφικές ταινίες του Tim Burton ή παραστάσεις των Tiger Lillies.

– Κυριακή 7 Ιουνίου

Bubble Theatre απο τη Ρωσία
Το Bubble Theatre, το πρώτο θέατρο σαπουνόφουσκας έρχεται από τη Ρωσία και συνδυάζει με εντυπωσιακό τρόπο τα παραμύθια, την υποκριτική, τη μουσική και όλων των ειδών τα κόλπα με σαπουνόφουσκες. Δύο performers του Bubble Theatre θα έρθουν στο 1ο «Green 2Day Festival» για να ανακαλύψετε τον κόσμο της σαπουνόφουσκας μέσα από τις ιριδίζουσες και γιγάντιες φούσκες.

MotherFunkerz – Η κορυφαία ομάδα χορού HIP-HOP
Η νικήτρια ομάδα χορού στο ελληνικό πρωτάθλημα «Hip Hop International Greece 2015» MotherFunkerz κάνει μια στάση στο Green2Day Festival πριν εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην «Ολυμπιάδα του Hip-Hop» (8th World Hip-Hop Dance Championship, hiphopinternational.com) στο San Diego της California των ΗΠΑ τον Αύγουστο. Η ομάδα χορού hip-hop MotherFunkerz αποτελείται από 8 νέα παιδιά – επαγγελματίες χορευτές, που ζουν, εργάζονται και χορεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Ρομπέν των Δασών η αληθινή ιστορία – από το κουκλοθίασο Redicolo
Η νέα παράσταση κουκλοθεάτρου από τον κουκλοθίασο Redicolo με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, για παιδιά από 4 ετών και για μεγάλους που νιώθουν παιδιά. Μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε μετά από παραγγελία του θιάσου. Ο δικός μας Ρομπέν πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα βγαλμένου από τις σελίδες αμερικάνικου κόμικ, καταλήγει να είναι ένας κωμικός Ρομπέν, ένας Ρομπέν αντιήρωας. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση διασκεδάζει τους μικρούς θεατές μέσα από τη διάδραση και το χιούμορ.

Orhan Osman – Banda Sountrack
O δημοφιλής Τούρκος καλλιτέχνης Orhan Osman θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο επιτυχημένους σολίστες του μπουζουκιού και ως ένας από τους πλέον υποσχόμενους εκπρόσωπους της ethnic σκηνής. Εμφανίζεται σε διεθνή world music festivals, με τη μουσική του να ενώνει διαφορετικές κουλτούρες, πάντα με «οδηγό» το μπουζούκι. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με Τούρκους καλλιτέχνες όπως ο Ibrahim Tatlises, Husnu Senlendirici, o dj Huseyin Karadayi και με ξένους μουσικούς όπως Dave Weckl, Kocani Orchestra, Trilok Gurtu, Omar Faruk Tekbilek, Amsterdam Klezmer Band κ.α. Στο Green2Day Festival θα εμφανιστεί με τη Banda Sountrack. Ένα ταξίδι με επένδυση τους ήχους της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και με γνωστά Ελληνικά και Τούρκικα τραγούδια.

Ελληνική Σχολή Κουνγκ Φου Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν Θεσσαλονικης 
Χίλια Πεντακόσια χρόνια ιστορίας, θρύλων, πολεμικής Τέχνης. Παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου Θεσσαλονίκης. Το Σαολίν στη γνήσια μορφή του, θα παρουσιαστούν χορογραφίες των μαθητών, καθώς και του Δασκάλου της Σχολής Sifu Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης.

Στο Φεστιβά θα βρίσκεται:

– η Greenpeace Greece

– η Θετική Φωνή και το Thess Checkpoint

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, που ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα. Το Thess Checkpoint, θα παρέχει δωρεάν και ανώνυμα γρήγορο τεστ για HIV. Θα μπορεί  να πάρει κάποιος τις απαντήσεις αλλά και ενημέρωση μέσα σε 20 λεπτά.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.