2ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp για παιδιά

Τα παιδιά ανακαλύπτουν δημιουργικές μορφές έκφρασης στην Πλάκα

Μετά το περσινό καλλιτεχνικό Camp, οι Μορφές Έκφρασης και το Ιωνικό Κέντρο συνεχίζουν την συνεργασία τους και ανακοινώνουν την έναρξη εγγραφών για το 2ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2015 έως τις 3 Ιουλίου 2015.

Για 3 βδομάδες ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Πλάκας το Ιωνικό Κέντρο, και η πολύ όμορφη αυλή του, φιλοξενεί 20 παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι, την συντροφικότητα, και τη δημιουργία μέσα από τις τέχνες της μουσικής, της κίνησης, του θεάτρου και των εικαστικών. Όπως και πέρυσι τα παιδιά, κάθε Τετάρτη, θα κάνουν δημιουργικούς περιπάτους στη γύρω περιοχή, για να μάθουν και να ανακαλύψουνε την δύναμη της επικοινωνίας, της ομάδας, της παρατήρησης αλλά και της δημιουργίας, αφού κάθε περίπατος αποτελεί αφορμή να εκφραστούμε με σχέδιο και με χρώμα, μέσα στα στενά δρομάκια, κάτω από τις σκιές των δέντρων, αλλά και ψηλά κοντά στην Ακρόπολη όπου μπορoύμε να κοιτάμε μακριά…

Φέτος στο επίκεντρο των αναζητήσεων μας, είναι η ποίηση. Παραμύθια και παιχνίδια, στίχοι και τραγούδια, άνθρωποι και χαρακτήρες, πόλεις και χωριά όλα φτιαγμένα από λέξεις… λέξεις που θα χορέψουμε, θα παίξουμε, θα ζωγραφίσουμε και φυσικά θα ξανά– φτιάξουμε. Ποίηση παλιά που γίνεται καινούρια, γιατί σήμερα κάποιος κάτι θέλει να μας πει. Θεατρικό παιχνίδι, μουσικά όργανα, χορός, κίνηση και ζωγραφική δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αγαπήσουν και να κατανοήσουν, τη λειτουργία της ποίησης στην σκέψη και στη ζωή. Να δοκιμάσουν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, αλλά και να μιλήσουν άρα και να αναγνωρίσουν τα πιστεύω τους, για έναν κόσμο πιο δικό τους.

Το Καλλιτεχνικό Camp ολοκληρώνεται σε 3 περιόδους και διαρκεί 3 εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα καλύπτει ένα συγκεκριμένο θέμα-ιδέα ενώ στο τέλος της κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται παρουσίαση – παράσταση με τα παιδιά πρωταγωνιστές.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

100 €
- 250 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ