4 μαθήματα αφιερωμένα στο Χώρο + 4 μαθήματα αφιερωμένα στο Χρόνο

Ανοιχτός κύκλος μαθημάτων σύγχρονου χορού με ζωντανή μουσική

Σε αυτά τα μαθήματα προετοιμάζουμε το σώμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης και συγκέντρωσης με σκοπό την ενεργή και ανοιχτή παρουσία και κινούμαστε με επιλεγμένες αυτοσχεδιαστικές συνθήκες με σκοπό να αναγνωρίσουμε και να εμβαθύνουμε στις δυνατότητες και την ελευθερία που μας δίνουν τα εργαλεία του χώρου και του χρόνου και να παρακολουθήσουμε την γέννηση , σύνδεση και πρόταση της κινητικής μας ιδέας. Επιπλέον μελετάμε χορογραφημένο κινητικό υλικό σε συνάρτηση με τον ήχο, τo οποίo είναι εμπνευσμένo και σχεδιασμένo από τα στοιχεία του χώρου και του χρόνου με σκοπό να έχουμε την εμπειρία μιας ολοκληρωμένης κινητικής ιδέας και πώς αυτή την καθιστούμε ορατή.

Ο κύκλος αυτός αντλεί ιδέες και υλικά από τα τελευταία 2 χρόνια έρευνας «Σύγχρονος χορός και μουσική» με συνεργάτες τον Χρήστο Ροζάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο και Σταύρο Πηλιχό και της εξαιρετικής ομάδας ανθρώπων που συμμετείχε σε αυτήν.

Λίγα λόγια για την Εμμανουέλα Κορκή
Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Ραλλού Μάνου , της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και χορογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Ως περφόρμερ έχει συνεργαστεί με DuendeEnsemble- J. Britton, Ομάδα Νοσταλγία- Τ. Ράλλη, Γ. Σίμωνα, Μ. Κlien, Σ. Χατζάκη, Γ. Καταφυγή, , Η. Μοnteiro, SaLtatorPhysicalDanceGroup- Γ. Καρούνη, Μ. Δραμισιώτη, Α. Καζούρη, Π. Βούλγαρη κ.α. Διδάσκει μπαλλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό και έχει συνεργαστεί με τα στούντιο Baumstrasse, Gaz Symphony, Σχολή Καλών Τεχνών,Dan.c.ce , Λάθος Κίνηση, Σχολή Ρ. Μάνου, Σχολή Ζ. Grecus κ.ά. Το 2012 δημιουργεί την ομάδα “Κόκκου ροιής” μαζί με την Α. Μαραθάκη και τους μουσικούς Χ. Ροζάκη και Γ. Ταμιωλάκη, με τους οποίους ερευνά, χορογραφεί πρωτότυπο υλικό και παραδίδει σεμινάρια. Από το 2013 -2015 οδηγεί την έρευνα «Σύγχρονος χορός και Μουσική, μια συνάντηση δρόμων» με τους συνεργάτες μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο και Σ.Πηλιχό. Η ενότητα των τεχνών , η κίνηση στο φυσικό περιβάλλον και η τεχνική του αυτοσχεδιασμού, βρίσκονται στην καρδιά της χορογραφικής και εκπαιδευτικής πρακτικής της και έρευνας.

Λιγα λόγια για το Χρήστο Ροζάκη
αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Λύκειο Παλλήνης . Μετά το πέρας των σπουδών του στη κλασσική κιθάρα με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη, ασχολήθηκε με την ελληνική παράδοση, με όργανα όπως το μπουζούκι, το μαντολίνο, το λαούτο κ.α. Δημιούργησε ένα προσωπικό ύφος, το οποίο αποτυπώθηκε στα εξής έργα: Αριστέαστραία(2006), Αγγελαίωνων Ελέησον(2007), Ωοθήκες της Άνοιξης (2009), Μύρτου Μαρτύριο (2010), Δύμα(2012) και Πρόθυρα Θερινά(2013). Παράλληλα στιχουργεί και γράφει μουσική για παραστάσεις. Φέτος επιμελείται με την Ε.Κορκή, τον Γ.Παπαδόπουλο και τον Σ.Πηλιχό την έρευνα: “Σε μια συνάντηση δρόμων.Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική”. Εδώ και δύο χρόνια συνεργάζεται και δημιουργεί με την Ανδρονίκη Μαραθάκη, τον Γιώργο Ταμιωλάκη και την Εμμανουέλα Κορκή.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 55 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.