Μια συναυλία πιάνου για οχτώ χέρια με δύο πιάνα σε έργα κλασικών συνθετών

Οι 4piano εμφανίζονται την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum. Οι πιανίστες: Σπύρο Χαϊκάλη, Μελίνα Κολοτούρου, Κατερίνα Λιάτα και Γιώτα Οικονομοπούλου ερμηνεύουν έργα των Ραχμάνινωφ , Σβένσεν , Μέντελσον , Φράνκ , Τσαϊκόφσκι σε μία συναυλία πιάνου για 8 χέρια με 2 πιάνα.

Η Μελίνα Κολοτούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Ειναι αριστούχος διπλωματούχος πιάνου του «Ωδείου Τερψιθέας» με Α’ βραβείο, καθώς και κάτοχος του «Diplome d’ execution» της Ecole Normale de Paris, ενώ έχει διακριθεί σε αρκετούς Πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πρακτική άσκηση στην μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του ΟΜΜΑ (όμιλος μεγάρου μουσικής Αθηνών) καθώς και πτυχιούχος αντίστιξης. Από το 2006 συνεργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου σε ωδεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η Κατερίνα Λιάτα γεννήθηκε στην Κόρινθο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε Πτυχίο Πιάνου με άριστα παμψηφεί και διάκριση στην τάξη της κας Ναταλίας Μιχαηλίδου και δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και 1ο Βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στην Ecole Normale de Musique de Paris και στο Conservatoire Cl. Debussy, καθώς και στο University of Indianapolis, απ’ όπου απέκτησε Master of Arts. Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε Διαγωνισμούς Πιάνου και έχει συμμετάσχει σε ποικίλες συναυλίες στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Είναι καθηγήτρια πιάνου σε ωδεία.

Η Γιώτα Οικονομοπούλου έλαβε το πτυχίο πιάνου, στο Εθνικό Ωδείο, με άριστα παμψηφεί και ειδική διάκριση. Δύο χρόνια μετά έλαβε το Δίπλωμα σολίστ με άριστα παμψηφεί. Το 2004 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique de Paris, με υποτροφία, απ’όπου το 2008, υπό την διδασκαλία της Ναταλίας Μιχαηλίδου, αποφοίτησε. Έχει πτυχίο ειδικού αρμονίας και αντίστιξης με άριστα. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε διάφορες αίθουσες, στην Αθήνα, στη Μυτιλήνη, στη Νέα Μάκρη, στη Χαλκίδα, στη Ρόδο. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου, καθώς επίσης και σε συναυλίες νέων συνθετών.

Ο Σπύρος Χαϊκάλης, ιδρυτής της Μουσικής Σχολής Χαϊκάλη το 2011 και διπλωματούχος πιάνου (άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο) το 2004 από το ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος με καθηγητή τον πιανίστα και συνθέτη Παύλο Βεντούρα. Κάτοχος μεταπτυχιακού του Εθνικού Ωδείου το 2009  με καθηγήτρια τη διεθνούς φήμης σολίστ πιάνου Ναταλία Μιχαηλίδου. Έχει αποσπάσει το Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου 2001. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ μουσικής ως σολίστας και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και master courses.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.