9th International Short Film Festival Psarokokalo

Προβολές, αφιερώματα και εκπαιδευτικά σεμινάρια

To 9o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo, δίνει ραντεβού στις 17 Οκτωβρίου στην Aνωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), με κινηματογραφικές προβολές, Architecture Film / Q&A, Special Screening Korea. Ενώ ξεκινά νέο κύκλο Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων & Σεμιναρίων τα οποία παραδίδουν αφιλοκερδώς βραβευμένοι επαγγελματίες των Media.

Aκολουθεί Party / DJ Set Exotic beats and electronic vibrations από Νaono Ambito & Melormarn (23:00).

To Film Market Psarokokalo φιλοξενείται στο Νεοκλασικό Κτίριο Κανθάρου στον Πειραιά κατόπιν ραντεβού, εως τέλος Οκτωβρίου.

Πρόγραμμα

Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Workshops
17:00 Ειρήνη Ανδριοπούλου / Film Literacy
Media Researcher / Analyst, EU Media Literacy Expert / Συνεργάτης Psaroloco Project
Eργαστήρι κινηματογραφικής παιδείας στα πρότυπα του ΒFI σε ταινία μικρού μήκους του Άμπας Κιαροστάμι, του Ιρανού σκηνοθέτη του νεο-ρεαλισμού που προσέγγιασε την παιδική ηλικία μέσα από μια έντονη αυτοβιογραφική και πολιτισμική ματιά στη χώρα του, Το εργαστηρι απευθύνεται κατά κυριο λόγο σε εκπαιδευτικους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί μια διαφορετική «ανάγνωση» μιας κινηματογραφικής ταινίας.

19:00 Αντώνης Κοτζιάς / VFX & 3D Animation in feature films
Yafka Studio creates world-class visual effects

20:00 Στέφανος Ευθυμίου / Σχέδια δημιουργίας ηχητικού τοπίου στον κινηματογραφο

21:00 Architecture Film / Q&A
Το φεστιβάλ Psarokokalo εγκαινιάζει το νέο Διαγωνιστικό Τμήμα Architecture Film, μετά από προκήρυξη ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μια μετάβαση από το αστικό στο νησιωτικό-εξοχικό τοπίο»

Πόσο αισθητή είναι αυτή η μετάβαση στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το σύγχρονο ντιζάιν; Προσαρμόζεται ένα μοντέρνο αρχιτεκτονικό δημιούργημα στον τόπο του; Τι διαφορά έχει ένα περιβάλλον φτιαγμένο από τη φύση και ένα περιβάλλον φτιαγμένο από τον άνθρωπο; Τι σχέση έχει ένα βρόμικο και εγκαταλελειμμένο τσιμεντένιο κτήριο στο κέντρο μίας πόλης, με τα ηλιόλουστα βράχια ενός αιγαιοπελαγίτικου νησιού; σε συνεργασία – επιμέλεια Έρση Κρούσκα

Architecture and the unspeakable, John Szot, United States fiction 14′
Αυτή είναι η ιστορία των τριών κτηρίων που παρουσιάζουν μια αντισυμβατική προσέγγιση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Ridotto Mattioni, Giulia Vallicelli & Luca Ferri, Italy doc 10′
Το Ridotto Mattioni είναι μία κυκλική αστική συμφωνία βασισμένη στο έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Luigi Mattioni, μια ηγετική φυσιογνωμία στο μετασχηματισμό του Μιλάνου μετά το Β’Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρχιτεκτονικά στοιχεία, παράλληλα με αναδρομικά μουσικά στοιχεία, ακολουθούν τα σημάδια της αλλαγής στην πόλη.

Off-History, Σελήνη Χαλβαδάκη, Hellas/Danish doc 20′
Μέσα από την ιστορία ενός ημιτελούς κτηρίου, τo Off-History διερευνά την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα, καθώς και τους μηχανισμούς που δομούν τις ιδιωτικές και συλλογικές μνήμες μας.

Architecture and Palliation Christel Nisbeth, Moa Liew , Annemie Sandahl Pedersen, anim 12′
Πρόκειται για μια ταινία που λαμβάνει χώρα σε ένα πλασματικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική – Χειρουργική Κλινική.

Νησί / island, Jill Woodward, Hellas/ USA fiction 16′, Q&A (skype)
Η ταινία είναι μία αισθησιακή, λυρική συνομιλία με το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Η τοποθεσία της εμπνευσμένης κίνησης λαμβάνει χώρα σε καταρράκτες, παραλίες, σε δέντρα, σιντριβάνια, και μονοπάτια. Η ταινία είναι μια εξερεύνηση των αισθήσεων μέσα από την κίνηση, τη φύση, τα στοιχεία και το χρόνο.

The House With the Sundial, Ορφέας Περετζής, Q&A, Ηellas doc 5′
Tο σπίτι με το βίντεο του ηλιακού ωρολογίου επικεντρώνεται στην ιστορική Κατοικία Cavallini στα Κύθηρα, που αναστηλώθηκε από το RCTECH. Το βίντεο είναι του Ορφέα Peretzis και είναι το εναρκτήριο κομμάτι από τα αρχιτεκτονικά ίχνη του βίντεο, που παράγονται για το RCTECH από την εταιρεία παραγωγής Studio Bauhaus.

Reinventing the Soil by Julia Teles da Silva, Q&A (skype), Brazil 9′
Μια έρευνα για την οικοδόμηση με λάσπη, μία από τις παλαιότερες μεθόδους κτηρίου του ανθρώπινου είδους, που εξακολουθεί να είναι παρούσα σε όλο τον κόσμο. Η ταινία ξεκινά από το πανεπιστήμιο, ερευνά και επισκέπτεται μέρη όπου αυτή η παράδοση είναι ζωντανή, στη Βολιβία, το Περού και το Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία.

In Long Days by Andrián Villa Dávila, Q&A (skype), Colombia, 40′
Tο In Long Days είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για μια οικογένεια που αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να ζήσει μια διαφορετική ζωή.

Δείτε το Aναλυτικό Πρόγραμμα.

23:00 Special Screening Korea
Σύγχρονο Κορεάτικο Σινεμά. Ο programmer Sebastien Simon επιλέγει και μας συστήνει νέους κινηματογράφιστές των οποίων οι ταινίες θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

23:00 Party / DJ Set Exotic

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

2 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.