ADAF On Tour 2017 | #PostFuture

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, οργανώνει περιοδεία και ταξιδεύει το κοινό στο “μετα-μέλλον”.

H Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival προσκαλούν το κοινό την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:30 στο ADAF On Tour 2017 | #PostFuture που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

Το ADAF On Tour 2017 | #PostFuture προσφέρει την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ελευσίνας να έρθουν σε επαφή με τις πιο δυναμικές μορφές σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού, αναδεικνύοντας την ψηφιακή κουλτούρα μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, οργανώνει περιοδεία και ταξιδεύει το κοινό στο “μετα-μέλλον”. Έχοντας ολοκληρώσει τη 13η διοργάνωση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (18-21 Μαΐου / Μητροπόλεως 23) και έχοντας βραβευθεί με το GOLD βραβείο στην κατηγορία Best in Marketing & Communication και το SILVER στην κατηγορία Thematical Event στα Event Awards 2017 της Boussias Communications, το ADAF έρχεται στην Ελευσίνα, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μια μοναδική φουτουριστική εμπειρία.

Το ταξίδι του ADAF On Tour 2017 | #PostFuture ξεκινάει τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας σε διαφορετικές πόλεις όπως η Ελευσίνα, η Αίγινα, το Λαύριο, η Ραφήνα, ο Πόρος, η Κεφαλονιά και η Τήνος τη διαδραστική εγκατάσταση επαυξημένης πραγματικότητας (AR+) “Prosthetic Reality Book” καθώς και μια συλλογή επιλεγμένων έργων video art και animation με θέμα το #PostFuture.

Εγκατάσταση “Prosthetic Reality Book

To Prosthetic Reality book είναι ένα έργο επαυξημένης πραγματικότητας (AR+), ένα βιβλίο ζωγραφικής το οποίο επιτρέπει στα έργα των σελίδων του, να ζωντανέψουν με animation και ήχο. Η εγκατάσταση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του καλλιτέχνη Sutu με το γραφείο δημιουργικού κώδικα Code on Canvas και άλλων 45 καλλιτεχνών και sound designers από όλο τον κόσμο. Για την πραγματοποίησή του συνέβαλαν, με την υποστήριξή τους, το Department of Culture of Arts in Western Australia και η ψηφιακή εφαρμογή EyeJack. Το EyeJack είναι ένα δωρεάν application επαυξημένης πραγματικότητας, μια πλατφόρμα που εξειδικεύεται στην επιμέλεια και διανομή της επαυξημένης τέχνης.

Προβολές Καλλιτεχνικών έργων Video Art & Animation

#PostFuture Screenings
Τα τελευταία χρόνια, η εικονική πραγματικότητα τείνει να αναμειγνύεται με την καθημερινότητα και να επηρεάζει κάθε πτυχή της. Καθώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής αντικατοπτρίζεται από τη σύγκλιση των ορίων μεταξύ «αληθινού» και «εικονικού». Αν το μέλλον είναι ήδη εδώ, τότε τι πρόκειται να ακολουθήσει;

Συγκεκριμένα στην Ελευσίνα, θα στηθεί ένα προσωρινό θερινό σινεμά στο οποίο θα παρουσιαστεί μια ειδικά επιμελημένη συλλογή καλλιτεχνικών έργων, Video Art & Αnimation, με τίτλο “#PostFuture Screenings”.

Επιπλέον, το ADAF 2017, επιτυγχάνοντας ακόμα μια στρατηγική συνεργασία, παρουσιάζει το πρόγραμμα καλλιτεχνικών προβολών της περιοδείας στον στόλο της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού (Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα, Πόρος), με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση των ταξιδιωτών στον ψηφιακό πολιτισμό. Παράλληλα, μέχρι τις 23 Ιουλίου το Φεστιβάλ συνεχίζει την πολυμεσική έκθεση PostFuture Journey σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, στο επίπεδο αφίξεων.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 & του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Οι σταθμοί του ADAF On Tour 2017 | #PostFuture είναι οι παρακάτω:

14 Ιουλίου 2017 | ΕΛΕΥΣΙΝΑ | Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας | Σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας και το Εleusis 2021 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

15 Ιουλίου 2017 | ΡΑΦΗΝΑ | Κεντρική Πλατεία Ραφήνας |  Σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Ραφήνας

16 Iουλίου 2017 | ΠΟΡΟΣ | Προβλήτα στην θάλασσα Πρώην Αγροτική Τράπεζα | Σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου

4-5-6 Αυγούστου 2017 | ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ | SARISTRA FESTIVAL | Παλιά Βλαχάτα Σάμης

18-19 Αυγούστου 2017  | ΤΗΝΟΣ  | «Δημοτικό Ίδρυμα Μουσείο Κώστα Τσόκλη»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.