Ένα θεατρικό έργο ψυχαναλυτικής υφής για τη διαχρονική σχέση μάνας-κόρης

Το θέατρο Κάππα παρουσιάζει την παράσταση «Addio Del Passato» της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη από τις 2 Φεβρουαρίου. Δύο γυναίκες σε ένα σπίτι, ένα κέικ που ετοιμάζεται, μια ζωή που ξεδιπλώνεται και μια συγχώρεση που άργησε.

Μία μάνα (Ράνια Οικονομίδου) και μία κόρη (Χρύσα Παπά) συναντιούνται στο πατρικό σπίτι για να εκτελέσουν μια οικογενειακή ιεροτελεστία: το παραδοσιακό κέικ της Τετάρτης. Μέσα στα σκεύη και τα υλικά της κουζίνας θα ανακατέψουν και τις μνήμες της κοινής τους ζωής, ανασύροντας μυρωδιές, ήχους, στιγμές και εν τέλει συναισθήματα. Το ταξίδι αυτό θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα ξεχασμένο τραύμα που έχει μείνει ανοιχτό. Ηρθε η ώρα ν’ακουστεί ή θα μείνει σιωπηλό για πάντα;

Ένα θεατρικό έργο για τη διαχρονική σχέση μάνας-κόρης, μια σχέση που δεν αφορά μόνο στο παρελθόν, αλλά παραμένει παρούσα και στην ενήλικη ζωή, καθορίζοντας συχνά τις επιλογές των ανθρώπων. Έργο ψυχαναλυτικής υφής το Αddio Del Passato, που στα ελληνικά σημαίνει αντίο στα περασμένα, κινείται εκτός από την πραγματικότητα και στον χώρο του υποσυνείδητου ακροβατώντας έτσι σκηνοθετικά στα όρια του μαγικού ρεαλισμού. Με εναλλαγές χιούμορ και συγκίνησης, ο Γιώργος Παλούμπης χτίζει σιγά σιγά την ατμόσφαιρα που θα οδηγήσει τις δύο ηρωίδες σε αμοιβαίες εξομολογήσεις κι αποκαλύψεις. Η μουσική μοιάζει να αποτελεί συνεκτικό στοιχείο ανάμεσα στη μάνα και την κόρη και αποκτά ακόμη πιο ενεργό ρόλο  με την παρουσία ενός νεαρού κοριτσιού, την Κόνυ Ζήκου, που παίζει επι σκηνής βιολί. Άλλωστε και ο τίτλος του έργου παρεπέμπει ευθέως στην Τραβιάτα του Βέρντι.

άντρες; Απόντες, αν και έχουν αφήσει το στίγμα τους. Πίσω από το οικογενειακό τραύμα κρύβεται η παρουσία ενός άντρα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και για τις δύο γυναίκες. Σαν σκιές κινούνται στο πλάι του άλλες δύο αντρικές φιγούρες: ο σύζυγος της μάνας και ο πρώην σύζυγος της κόρης.

Συντελεστές

Kείμενο: Λεία Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Ηθοποιοί: Ράνια Οικονομίδου, Χρύσα Παπά
Σκηνογραφία: Θάλεια Ιστικοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αννίτα Καπουσίζη
Κορίτσι: Κόνυ Ζήκου
Μουσική Διδασκαλία: Μάριος Σαραντίδης
Διδασκαλία Βιολιού: Γεωργία Τσολάκη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

14 €
- 17 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.