AEGEANALE

Με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Σωζήτας Γκουντούνα

Η AEGEANALE γιορτάζει πέντε χρόνια παρουσίας στο Αιγαίο και διοργανώνεται και φέτος ως μια μοναδική πλατφόρμα τέχνης, πολιτισμού και τουρισμού σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Δρ. Σωζήτας Γκουντούνα.

Από το 2012 η Aegeanale έχει παρουσιάσει πάνω από 50 εικαστικούς όπως οι:

Μιχάλης Κατζουράκης, Κλεοπάτρα Χαρίτου, Βένiα Μπεχράκη, Μάριος Κάμxης, Φέλιξ Ντελάντρ, Χριστόφορος Δουλγέρης, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Μάριον Ινγκλέσι,  Ασπάσιος Χαρωνιτάκης, Βασίλης Καβουρίδης, Τζούλιανο Κάγκλης, Πέγκυ Κλιάφα, Τζέιμς Λέιν, Κατερίνα Παπαζήση, Μπριγκίτ Πολέμη, Δημήτρης Ρόκος, Νίκος Σεπετζόγλου, Μαρία Φραγκουδάκη, Μαρκ Χατζηπατέρας, Σοφία Χούσου, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Στίβεν Χάρβεϊ, Στέλιος Καραμανώλης, Ηλίας Καφούρος, Μαργαρίτα Αθανασίου, Χριστίνα Πάπας, Χαρά Πιπερίδου, Τούλα Πλουμή, Γιώργος Τσεριώνης, Γιώργος Σαμψωνίδης, Γιώργος Σταμκόπουλος, Χριστίνα Σγουρομύτη, Λεόντιος Τουμπούρης, Αντώνης Τσακίρης, Παύλος Τσάκωνας, Versa Weiss, Βένια Δημητρακοπούλου, Μάρθα Δημητροπούλου, Απόστολος Καρακατσάνης, Εύα Μαραθάκη, Δημήτρης Ντοκατζής, Πάνος Φαμέλης, Βαγγέλης Χούρσογλου, Νάγια Ελευθερίου-Πάσαρη, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Πωλίνα Κασιμάτη, Ράνια Μπέλλου , Ευγενία Απόστολου, Κωστής Βελώνης, Μίσα Μιλοβάνοβιτς (Kivotos Art Residency) και οι περφόρμερ Αποστολία Παπαδαμάκη και Κατερίνα Μισιχρόνη.

Η πλατφόρμα για τη σύγχρονη τέχνη παρουσιάζεται φέτος στον εκθεσιακό χώρο του Kivotos Hotel από την 1η Ιουνίου έως τον Οκτώβριο του 2017 στο πλαίσιο της AEGEANALE με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως οι:

Μάριος Καμχής, Βένια Μπεχράκη, Χαρά Πιπερίδου, Μπριζίτ Πολέμη, Χριστίνα Σγουρομύτη, Κλεοπάτρα Χαρίτου, Ασπάσιος Χαρωνιτάκης, Σοφία Χούσου

Το φιλόδοξο πρότζεκτ θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό γεγονός για τα καλλιτεχνικά δρώμενα αναδεικνύοντας έναν καινοτόμο διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη στο Αιγαίο. Η AEGEANALE, αξιοποιεί τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαιτερότητα της Μυκόνου, των κυκλαδίτικων νησιών και του τουρισμού και προωθεί τον δημιουργικό διάλογο των δύο αυτών τομέων (σύγχρονη ελληνική τέχνη και τουρισμός) σε μία δυναμική συνύπαρξη τέχνης και τουρισμού που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, πολιτιστικά.

Το φεστιβάλ AEGEANALE που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, και έχει ως κύριο στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτιστικού τουρισμού, της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και του Αιγαίου. Η έκθεση θα καταδεικνύει το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της τέχνης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης του Έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων τέχνης από τον εικαστικό Ασπάσιο Χαρωνιτάκη, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.