Αγαπώ την αγορά μου

Η ελληνική γιορτή γαστρονομίας της διεθνούς καμπάνιας LoveYourLocalMarket

Από τις 15 έως τις 31 Μαΐου γιορτάζουμε τις τοπικές αγορές σε όλη την Ελλάδα παρέα με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη, τις food bloggers Μadame Ginger, Gourmelita και Funky Cook, το food truck και τον σεφ Γιώργο Γληνό στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη και σε άλλες ελληνικές τοπικές αγορές και ιχθυόσκαλες της χώρας: Χανιά, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Καλλιθέα και άλλες. Μετά από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Love Your Local Market 2015 στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη, στην Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας στη  Θεσσαλονίκη και στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά ακολουθούν εκδηλώσεις στην Καλλιθέα, στα Χανιά και στον Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις «Αγαπώ την αγορά μου» είναι η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love Your Local Market 2015, στην οποία  συμμετέχουν 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές. Στόχος είναι η υποστήριξη των τοπικών αγορών και η ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Με κεντρικό μήνυμα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!», επιστρέφουμε στις τοπικές αγορές και εστιάζουμε στην καλή πρώτη ύλη. Γιορτάζουμε τη γαστρονομία μέσα από μια σειρά δράσεων: Live Cooking, γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εργαστήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που ακολουθούν:

Κεντρικές Αγορές του Δήμου Καλλιθέας και Χανίων

– Δημοτική Αγορά Καλλιθέας
Πέμπτη 28 Μαΐου από τις 19:00 έως τις 22:00
09:00 – 14:00: Κλειστή Αγορά Καλλιθέας
19:00  – 22:00: Κεντρική Πλατεία Καλλιθέας (πλατεία Δαβάκη)
Ανάδειξη τοπικών γεύσεων μέσα από μία ολοήμερη γιορτή που θα περιλαμβάνει κεράσματα, γευστικές δοκιμές, πολλή μουσική και διάφορες εκπλήξεις για τους επισκέπτες.

Δημοτική  Αγορά Χανίων:
Παρασκευή 29 Μαΐου από τις 18:00 έως τις 22:00
– αναβίωση παραδοσιακού καφενείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο». Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές μάς μεταφέρουν σε μια παλιότερη εποχή, σερβίροντας στους περαστικούς καφέδες, παραδοσιακά εδέσματα και ποτά
Κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς
– διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά: «Η Τέλεια Συνταγή» από την ομάδα Killing the fly. Ένας Άγγλος σεφ ψάχνει την τέλεια γεύση της παιδικής του ηλικίας. Στον δρόμο του συναντά διάφορους γραφικούς χαρακτήρες. Θα τον βοηθήσουν να βρει την τέλεια συνταγή; Στο τέλος της παράστασης μόλις τα παιδάκια μάθουν το μυστικό της τέλειας συνταγής οι συντελεστές τους κερνάνε παραδοσιακά εδέσματα.

Σάββατο 30 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 14:00
– διαδραστικό live cooking show: Σεφ μαγειρεύουν μαζί με τους επισκέπτες παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιώντας προϊόντα της Κρήτης.
Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Ιχθυόσκαλα Πειραιά

Κυριακή 31 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 14:00
– υποδοχή με προσφορά δωρεάν αναμνηστικών δώρων
ξενάγηση στους χώρους της Ιχθυόσκαλας
ξενάγηση σε αλιευτικά σκάφη / ενημέρωση για τον τρόπο ψαρέματος (η ξενάγηση γίνεται κατά ομάδες με προτεραιότητα στα παιδιά)
– επίσκεψη στο εκθετήριο αλιευμάτων, που έχει στηθεί στην Ιχθυόσκαλα
μουσικό σχήμα με σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική για χορό και τραγούδι
χορευτικοί όμιλοι χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα
επαγγελματίες σεφ μαγειρεύουν προσφέροντας δωρεάν ψαρολιχουδιές στο κοινό (γαύρος, σαρδέλλα, σούσι)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.