«Allan Harris live» στο Half Note Jazz Club

Ένα από τα γνωστότερα ονόματα του σύγχρονου jazz vocal έρχεται για 4 παραστάσεις

O αμερικάνος τραγουδιστής jazz Allan Harris, του οποίου η ερμηνεία θυμίζει τον Nat King Cole, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια σειρά εμφανίσεων μαζί με την μπάντα του στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Εκτός από τραγουδιστής, ο Allan Harris είναι κιθαρίστας, τραγουδοποιός και συνθέτης, παραγωγός, αλλά και ηθοποιός με διακρίσεις.

Ο Allan Harris ξεκίνησε να κάνει τις δικές του παραγωγές και ηχογραφήσεις συνεργαζόμενος με σημαντικές jazz προσωπικότητες, όπως οι Ray Brown, Benny Green, Mark Whitfield, Jeff Hamilton, Claudio Roditi κ.ά. Από τα πρώτα χρόνια των ‘00s άρχισε να κάνει αφιερώματα σε μυθικές προσωπικότητες της jazz, όπως ο Billy Strayhorn, o Nat King Cole, o Tony Bennett (δίπλα στον οποίο μαθήτευσε) κ.ά. ενώ, παράλληλα, άνοιγε το ρεπερτόριό του σε πολλά άλλα στυλ της μαύρης μουσικής, όπως η soul, το funk και κυρίως το blues– διατηρώντας όμως την αγάπη του για τα jazz standards.

Μετά από πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις από περιοδικά της jazz, όπως το DownBeat, ο σπουδαίος αυτός τραγουδιστής από το Μπρόνξ θεωρείται top στο σύγχρονο jazz vocal. O δίσκος του “Black Bar Jukebox” (2015), σε παραγωγή του βραβευμένου με Grammy Brian Bacchus (Norah Jones & Gregory Porter), περιέχει standards της jazz, original συνθέσεις, αλλά και pop διασκευές, ενώ η συνέχεια του, το περσινό “Nobody’s Gonna Love You Better”, πάει τα πράγματα ακόμα πιο πέρα, με κομμάτια R&B, βραζιλιάνικα ή και rock, των Jimi Hendrix και Steely Dan. Πάντα με την μοναδική ερμηνεία του απαράμιλλου Allan Harris.

Συντελεστές

Allan Harris – vocals/guitar
Pascal LeBoeuf – piano/organ/keys
Leon Boykins – bass
Shirazette Tinnin – drums

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.