Ανάσες – Μουσικοί κόσμοι

Όταν η παράδοση του Ablaye Cissoko συναντά την τζαζ του Volker Goetze

Tο Goethe-Institut Thessaloniki και το πολιτιστικό γραφείο United World παρουσιάζουν την πέμπτη συναυλία της σειράς Ανάσες – Μουσικοί κόσμοι: Ablaye Cissoko & Volker Goetze, την Τρίτη 10 Μαρτίου στην αίθουσα συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σόλων Μιχαηλίδης».

Ο Σενεγαλέζος μουσικός της κόρα Ablaye Cissoko και ο Γερμανός τρομπετίστας και σκηνοθέτης Volker Goetze γνωρίστηκαν το 2001 παίζοντας μαζί στις συναυλίες του Youssou N’Dour. To 2009 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Sira και το 2012 ακολούθησε το Amanke Dionti. Ο Ablaye Cissoko προσφέρει στο ντουέτο τη βάση, με την αφρικάνικη άρπα του από 21 χορδές, τραγουδώντας ιστορίες της παράδοσης των Griot, μίας αφρικάνικης κάστας από μουσικούς, αφηγητές και τραγουδιστές. Ο ήχος της τρομπέτας του Goetze, πλαισιώνει τις ιστορίες και τις εξελίσσει μέσα από λεπτές γραμμές μελωδιών.

O συνδυασμός κόρας και τρομπέτας είναι ασυνήθιστος. Το Griot, παράδοση στην οποία βασίζεται ο Cissoko, συναντά την τζαζ του Goetze, που αυτοσχεδιάζει με ευαισθησία πάνω στις μελωδίες του. Το κοινό της Θεσσαλονίκης γνωρίζει ίσως το ντουέτο από την επιτυχημένη προβολή της ταινίας Griot του Volker Goetze στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το 2013.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.