«Another day in paradise» του Κώστα Τσώλη στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Κώστας Τσώλης, Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη σας (δίπτυχο), 2014, ακρυλικό σε καμβά, 100 x 200 εκ.

Aρχειακό φωτογραφικό υλικό, εικονογραφήσεις εφημερίδων και περιοδικών, διαφημιστικές αφίσες και αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ

Μια ακόμη μέρα στον Παράδεισο «υπόσχεται» με τρόπο προκλητικά ειρωνικό ο εικαστικός Κώστας Τσώλης. Αρχειακό φωτογραφικό υλικό, εικονογραφήσεις εφημερίδων και περιοδικών, διαφημιστικές αφίσες και αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ βρίσκονται στον πυρήνα της δημιουργίας του, με συνθέσεις οι οποίες επικεντρώνονται στις έννοιες της ιστορίας, της ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Κώστας Τσώλης, Το χωριό στο κεφάλι μου, 2009, ακρυλικό και κάρβουνο σε καμβά, 200 x 200 εκ.

Η ζωγραφική του Κώστα Τσώλη προκαλεί το βλέμμα υπερβαίνοντας τις συμβάσεις του. Απευθύνεται, σημαίνει , παρακινεί, εγείρει ζητήματα υπαρξιακής και οντολογικής τάξης και επικαλείται μια βαθύτερη επικοινωνία. Πρωταγωνιστές των έργων του, μια λίστα γεγονότων και υποκειμένων: οι επαναστατικοί και λαϊκοί ηγέτες και αγωνιστές, τα πορτραίτα πνευματικών προσωπικοτήτων, οι ανθρωπολογικές μελέτες, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η Αμερική των φυλετικών διακρίσεων, τα εθνικά εμβλήματα, τα σύμβολα της αγωνιστικότητας αλλά και της εξουσίας, οι σκηνές της εξέγερσης, τα θύματα και η βία της κρατικής καταστολής της πρόσφατης ιστορίας, οι όψεις της Ελλάδας της κρίσης και οι αναποδογυρισμένες βάρκες των προσφύγων στον βυθό του Αιγαίου.

Μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στα πιο σκοτεινά και δύσκολα μονοπάτια της Ιστορίας και της Μνήμης, όπου ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον βαθμό συμμετοχής και εμπλοκής του, με την ομώνυμη έκθεση –“Another day in paradise”- στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαΐου 2018 (εγκαίνια: Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, 20:00. Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-22:00).

Συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης – Επιμελητής ΚΜΣΤ

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

1 €
- 3 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.