Από τη Δύση στην Ανατολή

Δυο αρχαίοι πολιτισμοί ενώνονται μέσα από τη μουσική

Έργα σόλο και για δύο πιάνα, Ελληνικής και Περσικής Μουσικής. Δυο αρχαίοι πολιτισμοί μέσα από δυο γυναίκες ενώνονται με νότες. Η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου από την Ελλάδα και η Bahareh Komai από το Ιράν διηγούνται την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους μέσα από τα μουσικά θέματα των έργων για δυο πιάνα που θα ερμηνεύσουν σε μια σπάνια συνεργασία.

Λίγα λόγια για τη Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου
Γεννήθηκε και μένει στον Πειραιά. Σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και στη Γερμανία (Staetisches Konservatorium Koln). Την δίδαξαν η Alena Ciancova και o H. Goldmund. Έλαβε ενεργό μέρος σε Meisterclass ερμηνείας και τεχνικής από τους D.Kraus, U.Junge, A.Solymon, A.Brendel, B.Skoda, Vl.Eskenanzy στις Μουσικές Ακαδημίες Stuttgard, Weimar, Koeln, Salzburg, Bruno. Έλαβε διάκριση για την ερμηνεία της στον Chopin. Εκτός της σόλο καριέρας, συνεργάστηκε με τους Chris Jarrett (Suite Greque), Reiner & Ludimilla Witzel (Orfeus Trio), Σπύρο Μουρίκη, Νίνα Πατρικίδου κ.ά. Έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά και στην Αίγυπτο, Ρωσία, Συρία, Τουρκία, Ιράν. Με τα παραπάνω σχήματα (Τρίο & Κουαρτέτο) παίζουν αυτοσχεδιάζοντας και κυρίως πάνω σε ελληνική παραδοσιακή μουσική). Έπαιξε έργα Ελλήνων συνθετών σε επίσημη πρώτη (Ν.Νικολαΐδη, Σ.Μπερδέλη, Σωτήρη Νικόλα Κάσσου και Ν.Σιφάκη).

Λίγα λόγια για τη Bahareh Komai
Ιρανή πιανίστα από την Τεχεράνη. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο και ιδιωτικά. Από 6 χρονών παίρνει μαθήματα πιάνου κοντά στον Δρ Ruhani και κατόπιν στη Βιέννη κοντά στον Καθηγητή Geretschlaege (Konservatorium Wienn). Έχει δώσει ρεσιτάλ στη χώρα της σόλο και για 2 πιάνα με τον συνθέτη Safa K. Shahidi. Είναι από τις ελάχιστες πιανίστες στο Ιράν. Έρχεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό και επιλέγει να παίξει στην Ελλάδα μαζί με τη Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου έργα ελληνικής και περσικής μουσικής για δυο πιάνα. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές της, η Bahareh Komai έχει σπουδάσει Ιατρική (Μικροβιολογία).

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.