Αρρώστια Θανάτου

Το έργο της Μαργκερίτ Ντυράς σε σκηνοθεσία Γιώργου Νεράντζη

«Ρωτάει: πως θα μπορούσε να γεννηθεί το συναίσθημα της αγάπης…; Σας απαντά: από ένα λάθος, από μια ρωγμή στη λογική του σύμπαντος, ποτέ από τη θέληση…».

Με ένα βαθιά ποιητικό ερωτικό έργο, την «Αρρώστια του Θανάτου» της Μαργκερίτ Ντυράς, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νεράντζη συνεχίζει το ρεπερτόριό του για τη θεατρική σαιζόν 2014 – 2015 το Θέατρο Έξω από το Τείχη.

Η ιστορία: Μια αντισυμβατική ερωτική σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Εκείνος την προσλαμβάνει να μείνει μαζί του σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσει την αγάπη. Εκείνη αποδέχεται την πρόταση, αυτή τη σύμβαση, παρόλο που πολύ νωρίς διαπιστώνει ότι ο άνδρας αυτός δεν είναι ικανός να αγαπήσει καθώς έχει προσβληθεί από την «αρρώστια του θανάτου», την εμμονή δηλαδή, του να χάνει κάθε στιγμή του, κυνηγώντας πάντα μια επόμενη στιγμή που δεν έρχεται ποτέ…

Ένας απροσδιόριστος και αφηρημένος έρωτας ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν άντρα που φοβάται να αγαπήσει. Ένας δραματικός θεατρικός διάλογος που αρχίζει και τελειώνει σε έναν εντελώς άγνωστο τόπο, χωρίς ονόματα, ταυτότητες και προσδιορισμούς. Μία ερωτική πράξη που καθηλώνει όπως οι κοφτές «πινελιές», οι υπαινικτικές φράσεις και οι αλλεπάλληλοι συμβολισμοί. Το κείμενο της Ντυράς με ελλειπτικά σχήματα, σιωπές και υπονοούμενα, απαιτεί όπως η ίδια λέει μια σχεδόν ερωτική συνενοχή ανάμεσα στο κείμενο και τον αναγνώστη-θεατή, που να ξεπερνάει την απλή κατανόηση των προτάσεων και μόνο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νεράντζης
Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελική Ρελάκη
Φωτισμοί: Ελένη Χούμου

Παίζουν: Ελευθερία Τσάκουρη, Γιάννης Περδίκης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.