6 εκθέσεις για την ιστορία της Αθήνας και τη σύγχρονη τέχνη στον δημόσιο χώρο

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina, που γιορτάζει φέτος τα 20α γενέθλιά της, παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια του 2015, έξι ιδιαίτερες εκθέσεις στους εκθεσιακούς χώρους του αεροδρομίου. Στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» (Επίπεδο Αναχωρήσεων) θα παρουσιαστούν τρεις θεματικές εκθέσεις που προβάλλουν την ιστορία της πόλης της Αθήνας και του περιβάλλοντός της αλλά και της σύγχρονης τέχνης στο δημόσιο χώρο.

Η πρώτη έκθεση με τίτλο «H Αθήνα του χθες, σήμερα» από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, παρουσιάζει επιλεγμένες φωτογραφίες αγαλμάτων της Αθήνας, μέσα από την ιδιαίτερα χιουμοριστική ματιά του γνωστού φωτογράφου Αριστείδη Κοντογεώργη, σε επιμέλεια του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη. Οι φωτογραφίες του Κοντογεώργη, τραβηγμένες υπό ποικίλες οπτικές γωνίες και διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες, καταγράφουν την πόλη χωρίς εξωραϊσμούς και αποδίδουν τη συμβίωση της πόλης με το παρελθόν αλλά και το παρόν της.

Η δεύτερη σχετική έκθεση με τίτλο «Οι τοίχοι της Αθήνας μιλάνε» θα διαρκέσει από τις 4 Μαΐου έως 30 Αυγούστου και παρουσιάζει δράσεις σύγχρονης τέχνης, ενώ η τρίτη έκθεση με τίτλο «Σύγχρονη τέχνη και δημόσιος χώρος στην Αθήνα του 21ου αιώνα» θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και θα παρουσιάζει τις εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα.

Στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Πολιτισμός» (Eπίπεδο Αφίξεων) θα παρουσιαστούν τρεις εκθέσεις με έργα γνωστών καλλιτεχνών και θέμα «Το ταξίδι». Το θεματικό κύκλο «Ταξίδι» θα εγκαινιάσει το έργο της Jenny Marketou από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, σε επιμέλεια της Άρτεμις Ποταμιάνου «Stolen Bubbles». Πρόκειται για ένα animation πρωτότυπο έργο και αποτελεί μια επανερμηνεία και εκ νέου προσέγγιση της  κλασικής ταινίας του Karel Zeman «The Stolen Airship» (1966). Στην πρωτότυπη ταινία, ένα «αερόπλοιο» πετά πάνω από την Πράγα στις αρχές του αιώνα, προσελκύοντας τα βλέμματα των κατοίκων που συγκεντρώνονται στους δρόμους για να το θαυμάσουν, ενώ ακόμη και τα αγάλματα στη Γέφυρα του Καρόλου, φαίνεται να δείχνουν προς το αξιοπερίεργο σκάφος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.