Η έκθεση Spoudase 2017 στις 24 και 25 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως το φεστιβαλικό σημείο αναφοράς για την τριτοβάθμια και μετατριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, αποτελώντας δίαυλο επικοινωνίας για τα Πανεπιστήμια, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες τους.

Στην ρευστή εποχή του Brain Drain και της εργασιακής ανασφάλειας, η έκθεση Spoudase 2017 παρέχει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που ενδιαφέρονται να αυξήσουν τις προοπτικές καριέρας τους με ένα προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα, να εξερευνήσουν όλες τις επιλογές τους σε Ελλάδα και Κύπρο και να συναντήσουν εκπροσώπους πανεπιστημίων, τεχνολογικών Ιδρυμάτων και Κολεγίων λύνοντας όλες τις απορίες τους.

Έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού και των υποψηφίων για πανεπιστημιακές σπουδές δε γνωρίζει το «who is who» των σχολών και των προγραμμάτων που για την πρόσβαση σε αυτά δίνουν σκληρή και μακροχρόνια «εξεταστική μάχη», με αποτέλεσμα ένας στους τέσσερις από όσους καθυστερούν το πτυχίο τους ή διακόπτουν τις σπουδές τους να δηλώνει ότι ο σπουδαιότερος λόγος γι’ αυτή την ενέργεια είναι η «λανθασμένη επιλογή σχολής».

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου λίγο πριν το Μηχανογραφικό τους και οι μαθητές της Β’ Λυκείου που θα προετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κορυφαία τμήματα του Μηχανογραφικού αλλά και κολέγια και άλλους φορείς ώστε να κάνουν την σωστή επιλογή σπουδών.

Ακόμα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα για πρώτη φορά να γνωρίσουν Πανεπιστήμια της περιφέρειας που μέσα στην οικονομική κρίση, συνεχίζουν και κρατούν πολύ ψηλά το επίπεδο Σπουδών, με πρωτότυπες, ποιοτικές και καινοτόμες δραστηριότητες καθώς και προγράμματα.

Πάνω από 450 Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα από 30 Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και Κολέγια σε ένα διήμερο φεστιβάλ γιορτή της Εκπαίδευσης με δωρεάν είσοδο και δυνατότητα παρακολούθησης όλων όσων θα συμβούν σε αυτό.

– Ενημέρωση για Μεταπτυχιακές Σπουδές
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να ενημερωθούν δια ζώσης από εκπροσώπους κορυφαίων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, Ελληνικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων καθώς και Κολεγίων.

– Ενημέρωση για προπτυχιακές Σπουδές
Καθώς η έκθεση Spoudase 2017 συμπίπτει με την ημερομηνία συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου οι μαθητές και ο γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προγράμματα των πανεπιστημίων από τους πλέον κατάλληλους, δηλαδή τα ίδια τα πανεπιστήμια, και να κάνουν τη καλύτερη επιλογή σπουδών.

Η διοργάνωση έχει επικοινωνήσει με τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές για τα δρώμενα της έκθεσης όπως είναι τα δωρεάν ψυχομετρικά τεστ, ο δωρεάν επαγγελματικός προσανατολισμός, οι δωρεάν συμβουλές για το μηχανογραφικό από το Εργαστήριο  Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής «Μιχάλης Κασσωτάκης» του ΕΚΠΑ και διάφορα άλλα

– Συμμετοχές
Συμμετέχουν στην έκθεση Προπτυχιακά,  Μεταπτυχιακά Προγράμματα και E-learning από το ΕΑΠ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, ΟΠΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Α-ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Αθήνας, EUC. Συμμετέχουν επίσης Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα από κολέγια όπως το AthTech, ALBA, BCA, Mediterranean College, Μητροπολιτικό Κολέγιο και το New York College

– Δωρεάν Ψυχομετρικά Τεστ
Το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής του ΕΚΠΑ θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν συνέντευξη και συμπλήρωση εξειδικευμένων ψυχομετρικών εργαλείων/ τεστ ειδικά προσαρμοσμένων στον ελληνικό πληθυσμό. Ψυχομετρικά τεστ με την σφραγίδα καθηγητών Πανεπιστημίου χωρίς κανένα κόστος

– Παροχή Δεκάδων Υποτροφιών
Δεκάδες Ολικές και Μερικές Υποτροφίες θα δοθούν από τα πανεπιστήμια, τεχνολογικά Ιδρύματα και Κολέγια για Προπτυχιακά,  Μεταπτυχιακά καθώς, e-learning και σεμινάρια στους επισκέπτες της έκθεσης βοηθώντας τους υποψηφίους που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά.

– Διήμερο πρόγραμμα Ομιλιών
Καθηγητές Πανεπιστημίων, πρόεδροι τμημάτων, διευθυντές προγραμμάτων, Πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις συμμετέχουν στο διήμερο πρόγραμμα ομιλιών το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο του Innovathens

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν  τα προγράμματά τους, αναλύοντας τους λόγους να τα παρακολουθήσει ένας υποψήφιος. Παράλληλα θα επικεντρωθούν στην σύνδεση των προγραμμάτων με την αγορά εργασίας και την επαγγελματική προοπτική.

– Αγορά εργασίας και επαγγελματική προοπτική. Τι λένε διευθυντές προσωπικού κορυφαίων εταιρειών
Στο διήμερο πρόγραμμα ομιλιών θα μιλήσουν διευθυντές προσωπικού από κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μεταφέροντας την εμπειρία τους για τις δεξιότητες, γνώσεις και γενικότερα όλα τα κριτήρια που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν για προγράμματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή, με την Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), με το διάσημο Data Analysis και το  Internet of Things, για όλες τις Επιστήμες της Αγωγής, για τις σπουδές πάνω στον αθλητισμό, στην πληροφορική, στο marketing, στα ναυτιλιακά και τα νομικά. Επιπλέον θα γνωρίσουν προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά στον κλάδο της εκπαίδευσης, των Κοινωνικών και ανθρωπιστικών Επιστημών, της Φιλοσοφίας, της υγείας και της  μηχανικής.

– Δωρεάν Workshops – Σεμινάρια
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διεξάγονται Σεμινάρια και Workshops από τα Πανεπιστήμια και άλλους φορείς που συμμετέχουν σε τομείς όπως Πληροφορική, Επιστήμες Αγωγής, τα οικονομικά, την υγεία, το marketing, και πολλά άλλα.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται δωρεάν και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους παρευρισκόμενους με σφραγίδα δημοσίων πανεπιστημίων και άλλων φορέων.

– CV Corner – Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής πραγματοποιεί Δωρεάν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για όλους τους επισκέπτες με στόχο να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, και την ίδια στιγμή να μπορέσουν να μιλήσουν με τους εκπροσώπους σχολών που τους ενδιαφέρουν. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν αξιολόγηση βιογραφικού.

– Σεμινάρια και E-Learning Corner
Κορυφαία e-learning προγράμματα και σεμινάρια Πανεπιστημίων θα βρίσκονται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρέχοντας υποτροφίες στους επισκέπτες και ενημερώνοντας για τα προγράμματά τους.

– Δίαυλος επικοινωνίας – Κάρτες QR
Οι επισκέπτες θα προμηθευτούν εντός της έκθεσης κάρτες QR. Τα Πανεπιστήμια μέσω μίας εφαρμογής θα σκανάρουν την κάρτα του κάθε επισκέπτη και θα λαμβάνουν τα στοιχεία του ώστε να τον ενημερώνουν στην συνέχεια για τις ανάγκες του. Το Spoudase 2017 διευκολύνει την επικοινωνία των επισκεπτών και των φορέων που θα συμμετέχουν στην έκθεση.

– Live Streaming 360 VR
Το διήμερο πρόγραμμα ομιλιών και workshops θα καλυφθεί με Live Streaming σε κανονική λήψη αλλά και 360μοιρών VR.