Υλικά

αυγά – 3
ελαιόλαδο – 2 κ.σ.
κρεμμύδι – 1 μικρό, πολύ ψιλοκομμένο
σκόρδο – 3 σκελίδες, χοντροκομμένο
ντοματάκι κονκασέ – 400 γρ.
κόκκινη πιπεριά – 1 μεσαία, ψιλοκομμένη
μαϊντανός – μία χούφτα φύλλα, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι – φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τη ντομάτα μαζί με τους χυμούς της καθώς και την κόκκινη πιπεριά.

Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 15 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα μας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κάνουμε 3 μικρές τρύπες. Σπάμε τα αυγά μέσα σε αυτές.

Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθούν τα ασπράδια, αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα υγροί.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

 

Καλή σας όρεξη!