Η συνταγή που φτιάχνουμε σήμερα είναι τέλεια για κάθε εποχή, πολύ περισσότερο όμως για το καλοκαίρι, που θέλουμε κάτι γρήγορο, πλήρες και δροσερό. Μπορεί να φτιαχτεί και με ζυμαρικά, αλλά δε θα είναι τόσο μελωμένη, καθώς και με ρύζι. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ποσότητα και να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για να τη φάμε μερικές ώρες αργότερα. Τέλειο για ταπεράκι και γραφείο ή αμμουδιά με ούζο!

 

Υλικά

350 γρ. κριθαράκι
2 κουταλιές και 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1,5 φλ. κομμάτια φέτας με μυρωδικά (π.χ. βασιλικός και ντομάτα περίπου 180γρ.)
1 φλ. κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 φλ. κίτρινη πιπεριά κομμένη
1 φλ. ελιές Καλαμάτας (χωρίς κουκούτσια)
πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
3 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι, το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τη φέτα, τις πιπεριές, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και την κάπαρη.

Χτυπάμε με ένα κουτάλι ή το σύρμα σε ένα μικρό μπολ το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το κύμινο.

Αδειάζουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ενώ ταυτόχρονα, ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Βάζουμε αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Γαρνίρουμε με κουκουνάρια και σερβίρουμε.

 

Καλή σας όρεξη!