Εταιρίες και δημιουργοί μέσα από την πλατφόρμα NON SPACES σχηματίζουν μια κοινότητα, μια κουλτούρα μέσω εκδηλώσεων. Η κοινότητα της Πλατφόρμας καταγράφει την συγκεκριμένη αισθητική που καθορίζει σταδιακά περιοχές, σχεδίαση και διακόσμηση χώρων καθώς και την ιστορία των χώρων αυτών. Συγκεκριμένες περιοχές στην πόλη των Αθηνών προσελκύουν συγκεκριμένου τύπου εκδηλώσεις ανάλογα με την αρχιτεκτονική και άλλα βασικά χαρακτηριστικά. Περιοχές που καθορίζονται ως πολιτιστικές, συχνά περικλείονται από εμπορικούς και άλλους σκοπούς με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχουν νέες περιοχές που γίνονται πιο πολύ ή λιγότερο δημοφιλείς. Διάφοροι χώροι επίσης γίνονται λιγότερο ή περισσότερο δημοφιλείς κατόπιν εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε κείνους και παρουσιάζουν νέους τρόπους χρήσης τους. Ο φωτογράφος δρα σαν ένας στατικός παρατηρητής, πριν, κατά τη διάρκεια και αφού ένας χώρος χρησιμοποιηθεί για κάποια εκδήλωση. Οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν δίνοντας ζωή στο χώρο – σε αντίθεση με την περίπτωση που ένας χώρος είναι άδειος – ο ήχος, τα φώτα και οι επισκέπτες, εμπλουτίζουν τον κύκλο της ζωής των χώρων που παρουσιάζονται στη πλατφόρμα NON SPACES.

Σχετικά με το NON SPACES
Το NON SPACES είναι μια ανερχόμενη πλατφόρμα που απευθύνεται σε εταιρείες, σχετιζόμενες με δημιουργικότητα ή τον πολιτισμό. Οι δραστηριότητες της πλατφόρμας ξεκινούν στη πόλη της Αθήνας, όπου το NON SPACES επαναπροσδιορίζει χρήσεις διαφόρων χώρων όπως σε υπολειτουργούντα κτίρια αλλά και σε γνωστά ή ιστορικά κτίρια, ιδιωτικά ή δημόσια. Παραδείγματα είναι σχολεία, μουσεία, στούντιο καλλιτεχνών, αποθήκες, διαμερίσματα, ενωμένοι χώροι, εμπορικοί χώροι, χώροι σχετιζόμενοι με επιχειρήσεις, χώρους υπό κατασκευή

Σχετικά με τον φωτογράφο Δημήτρη Κλεάνθη
Ο Δημήτρης Κλεάνθης είναι φωτογράφος με έδρα την Αθήνα. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αρχιτεκτονική ως ζωτικό τμήμα του αστικού, κοινωνικού τοπίου.

Σχετικά με τον χώρο
Ένα αληθινό παράδειγμα της μεταπολεμικής μοντέρνας αρχιτεκτονικής της Αθήνας, η Στοά Ζερμπινη σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Βουρέκα, ο οποίος σχεδίασε επίσης το διάσημο Athens Hilton και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην καρδιά της Αθήνας, η στοά φιλοξενεί μπαρ, καταστήματα αργυροχοΐας κα , ενώ άλλοι όροφοι στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και σχολές. Το μαρμάρο, το σκυρόδεμα και οι αυστηρές ευθείες γραμμές ορίζουν αυτόν τον αστικό χώρο.

Φωτογραφία: Δημήτρης Κλεάνθης
Επιμέλεια: Μαρίνα Νικολετοπούλου