Η βραβευμένη με Stirling, Amanda Levete και η εταιρία της AL_A ολοκλήρωσαν τη νέα είσοδο στο μουσείο Victoria and Albert, ένα από τα πιο δημοφιλή του Λονδίνου και του κόσμου που κάθε χρόνο με τις εκθέσεις του προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η ανακαίνιση του μουσείου ανακοινώθηκε το 2012. Το μουσείο μεγαλώνει κατά 6.400 τετραγωνικά μέτρα και είναι η μεγαλύτερη επέκταση που έχει γίνει τα τελευταία εκατό χρόνια. Νέα είσοδος με πλακάκια πορσελάνης, μια εναλλακτική είσοδος στο μουσείο, νέος περίβολος και νέες υπόγειες αίθουσες παραδόθηκε στις 30 Ιουνίου στο κοινό. Η ανακαίνιση αποτελεί μέρος του Future Plan του μουσείου.

Η νέα αυλή του μουσείου είναι στρωμένη με 11.000 χειροποίητα πλακίδια πορσελάνης. Δεκαπέντε διαφορετικά γραμμικά μοτίβα διακοσμούν τη διάσημη Sackler Courtyard των 1.200 τετραγωνικών μέτρων σχεδιασμένα από την ολλανδική εταιρεία Koninklijke Tichelaar Makkum.

Η αυλή θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή έργων γλυπτικής μεγάλης κλίμακας, για το καφέ του μουσείου και πρόκειται για ένα δημόσιο χώρο με χαρακτήρα λιγότερο επίσημο όπως δήλωσαν οι αρχιτέκτονες. Η νέα αίθουσα είναι η Sainsbury Gallery, η οποία προορίζεται ειδικά για τις εκδηλώσεις block-buster του μουσείου και είναι βυθισμένη στη γη, ενώ ένας φεγγίτης δημιουργεί ένα νέο εικαστικό περιβάλλον.